imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Újabb MacBook Pro és Air frissítések érkezhetnek októberben


A beszállítói lánc több szereplője is hasonló informáicóval szolgált. Bár a MacBook termék vonal alig néhány hete frissült, mégis tartogathat meglepetéseket idénre még az Apple.

A tajvani illetőségű Economic Daily News szedte össze mindazt, amit lokális szinten sikerült kinyerni a beszállítói forrásoktól.

Újból megerősítésre került, hogy érkezik a 16″-es model, melyet még mindig LCD kijelzővel látnának el, 3 072 x 1 920 pixel felbontással, az LG gondozásában. Ez tökéletesen klappol az IHS Markittól múlt hónapban kiszivárgott információkkal.

Image result for macbook 16 inch

A hír egyfelől pozitív: ha valóban még mindig LCD panelek kerülnek az új szériába, elképzelhető, hogy az új készülékek ára nem veri majd a csillagos eget (aka. a kétmilliós határt). Viszont felvet egy másik kevésbé pozitív dolgot is, mi lesz a 15″-es Pro modellekkel? A 16″ lenne az új standard, ami válthatná a 15-ös méretet? Ha tényleg csúcs Pro modell, akkor miért nem OLED kijelzővel érkezik?

Még aggasztóbb, hogy a mostani riportban a 16″-es új eszközök mellett a 15″-es méretet meg sem említik. Ellenben a 13″-es méret kategória mind Pro, mind pedig Air verzióban szintén frissülhet idén októberben, ám ezekről nincs olyan konkrét infó, mint a teljesen új méretkategóriáról. Igen, hiába frissült éppen pár hete a MacBook Air, a források továbbra is bíznak benne, hogy egy újabb verzió jön majd ki már az ollós billentyűzettel. Reméljük az Apple tényleg gőzerővel dolgozik az olyan újításokon, melyek segítenek kiküszöbölni a MacBookok egyik Achilles-sarkát, a továbbra is elléggé gyengélkedő billentyűzetet.

Persze, mindez nem jelenti azt, hogy a 15-ös MacBook Prót el kell felejtenünk, hiszen a Pro modellek gyakran frissüknek külön-külön méretenként. Simán lehet, hogy később kerülnek be az újítások. A processzor frissítések például nagyon függnek az Intel ütemezésétől is. Mindenesetre ha tényleg jön egy új méret és több frissítés, akkor valóban esélyes egy októberi Mac keynote is.

Milyen újdonságot vagy javítást látnál legszívesebben az Apple következő szériás notebookjaiban?

Forrás: UDN

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!