imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Shazam

Újabb nagyágyú érkezett az iMessage App Store-ba


Sorra jönnek az ismertebb alkalmazások iMessage-re szabott változatai. Most a legnagyobb zenefelismerő adta ki a platformra szánt legújabb megoldását.

A Shazamot talán senkinek nem kell bemutatni. Az alkalmazás segítségével egy pillanat alatt megtudhatjuk, éppen milyen zene szól a háttérben. Pár másodperc hallgatás után az applikáció kidobja a szám címét és előadóját, amire később kedvünk szerint rákereshetünk, többek közt Apple Music-on vagy YouTube-on.

Shazam

Noha zenefelismerő funkció van a Siriben is az iOS 8 óta, azért a Shazam kicsit még ügyesebb nála. Választhatunk, milyen stream szolgáltatóval akarjuk meghallgatni a felismert zenét, megjeleníti a dalszöveget, eltárolja a találatokat, és a többi.

Az említett sok jó tulajdonságon túl ráadásul gyakorlatilag minden létező platformra elérhető. Van alkalmazás Apple Watch-ra és Android Wear-re, Macre, Windowsra, iOS-re, Androidra, de még Windows Phone-ra is.

Shazam

Ezek után nem is olyan meglepő, hogy nem sokkal az iMessage Store debütálása után máris kijöttek egy ide szánt kis alkalmazással. Pontosabban az iOS-es verzió épül be az Üzenetek appba, nincs elválasztva a két megoldás.

Funkcionalitás terén túl nagy meglepetésekre nem kell számítani. Felismertetjük a zenét, ha megtalálta az előadót, akkor egy kis box-ban bedobja az albumborítót és a címet, mi pedig eldönthetjük, hogy elküldjük-e az üzenetet vagy sem.

Shazam

Az üzenetre kattintva megjelenik nagyban a szám „adatlapja”, láthatjuk hányan „shazamoltak” már rá, illetve egy gombnyomással indíthatjuk a lejátszást Apple Music-on. Ha pedig megtetszett, indulhat a vásárlás az iTunes-on keresztül.

Nem nagy mágia, de nem is ez a lényeg. Ami fontos az egészben, hogy apránként beigazolódik, hogy a kezdetben csili-vili káosznak tűnő iMessage frissítésnek meglesz az értelme. A mai értelemben vett chat alkalmazásnak olyan funkciókat kell ellátnia, amiktől a beszélgetés sokkal inkább életszerűbb lesz. Mindezt úgy, hogy közben a médiatartalmak is egyre szabadabban, egyre kevesebb lépéssel legyenek megoszthatóak.

Shazam

Ha bejelentéshez hozzávesszük, hogy már most is elérhetőek olyan alkalmazások, amikkel valós időben lehet fordítani, találkozókat szervezni és még sok más egyéb, akkor az iMessage már most sokkal közelebb van a fenti vízióhoz, mint bármelyik másik versenytársa.

Forrás: The Verge

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!