imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb óriási piac felé terjeszkedik az Apple Pay


Megint egy hatalmas piacot hódíthat meg az Apple saját fizetési rendszere: ha minden jól megy, jövőre már Kínában is elérhető lesz az Apple Pay.

Már szeptemberben is érkeztek értesülések arról, hogy az Apple már megalapított egy céget Kínában, mely majd a fizetőrendszer irányítását fogja végezni. A jelenlegi információk ezt megerősíteni látszanak: a Wall Street Journal ugyanis úgy tudja, hogy a Apple Pay már februárban elindulhat a kínai területeken is. A cég állítólag már sikersen megegyezett az ország négy legnagyobb bankjával, így a rendszer induláskor garantáltan nem marad támogatás nélkül.

Fotó: Bloomberg
Fotó: Bloomberg

Az Apple nem véletlenül szeretné mielőbb elindítani a szolgáltatást Kínában is, hiszen óriási a potenciál ebben a régióban. Ez a piac már most kinőtte az európait, és hamarosan az Egyesült Államokon is túllép, így érthető, hogy magas prioritást élvez. Jelenleg az országban az Alipay nevű rendszer uralja a mobilfizetést, de ez már nem feltétlen lesz így sokáig: az Apple Pay a jelenlegi tervvek szerint már február 8-án, a kínai tavaszi fesztivál idejében elrajtolhat.

Korábban arról is voltak megbeszélések, hogy az Apple az Alipay-jel együttműködve lenne jelen az országban. A jelenlegi állás szerint a cégnek még mindig nincs regionális engedélye a  kínai induláshoz, de Tim Cook nagyon eltökélt ezzel kapcsolatban. Kína már az ötödik régió lenne, ahol az Apple Pay elindul, követve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Kanadát és Ausztráliát.

A már meglévő régiókban szintén minél jobban próbálják a köztudatba ültetni a fizetésirendszert. Éppen ezért az Apple a fenti új videót tett közzé, mely részletesen bemutatja, hogyan kell használni az Apple Payt.

Emellett az Egyesült Királyságban újabb kártyacég büszkélkedik az Apple Pay-támogatással: a MasterCard után most a Visa készített mókás reklámot, melyet fentebb megtekinthettek. A stílusos reklámfilmet a nagy pillanat előtti szünetek teszik egyedivé: a súlylökő kilökés előtt, a zongorista a koncert előtt, a kaméleon a vadászat előtt, illetve a telefon, mielőtt az Apple Payt használják rajta.

Forrás: 9to5Mac, Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!