imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Újabb országot hódíthatnak meg az emojis rendszámok


Egy vermonti törvényjavaslat szerint eljött az ideje, hogy a népszerű karakterek az amerikai utakat is meghódítsák.

Manapság már senki sem lepődik meg egy emojis pólón, bögrén, vagy kulcstartón. Sőt, az emoji film után igazából már úgy általában nem lepődünk meg semmin, de a rendszámokra valahogy mégsem számítottunk, amikor tavaly felbukkantak az első fecskék. Az ausztráliai Queenslandben, az ország második legnagyobb államában ugyanis 2019-ben vezették be a lehetőséget, hogy egy bizonyos összegért cserébe emojikkal is fel lehessen dobni a gépjárművek hatósági azonosítóit.

Az intézkedés népszerű lehetett, mivel most úgy tűnik, hogy az USA-ban is átvehetik: a Vermonti Közgyűlés demokrata párti tagja, Rebecca White ugyanis törvényjavaslatban indítványozta az emojis rendszámok bevezetését. A javaslat lehetővé tenné az emojik használatát az autók és motorkerékpárok rendszámtábláin, beleértve ebbe az egyéni rendszámokat (ún. vanity plate-eket) is. A benyújtott dokumentum szerint ez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy a jelenleg is használt betűk és számok, vagy az egyedi rendszámok esetében a regisztráló által kitalált szavak mellé az állampolgárok választhatnának egy emojit is.

Magyarul az ábrák nem képeznék a hivatalos azonosító szerves részét, mindössze dekorációként szolgálnának. A javaslatba viszont becsúszott némi szigor is: a több mint 3000 emoji helyett mindössze 6 szimbólum között válogathatnának Vermont állam derék polgárai. Az indítvány nem részletezi, hogy melyik emojik tartoznának a választható karakterek sorába, de van egy olyan gyanúnk, hogy a kaki és a padlizsán kimarad a buliból.

Te örülnél egy emojis rendszámtáblának?

Forrás: Engadget

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!