imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb sztár mérnök tért vissza az Apple autós részlegére


5 év után újra az Apple Inc. utalja majd Doug Field fizetését, aki 2013-ban hagyta ott a világ vezető tech vállalatát a Tesla kedvéért. Fordult a kocka, a sztár mérnök ismét az Apple autós projektjén fog dolgozni.

Egy jó mérnök áldás egy tech cégek számára, még akkor is, ha az Apple-ről beszélünk, ahol azért találunk jó pár nagy nevet a névsorban. 2013 és 2016 között azért még egy ilyen cég vezetője is kellemetlenül érezhette magát, amikor jobbnál jobb mérnökök adták egymásnak a kilincset és nyújtották be felmondásukat Tim Cook irodájába. Az indoklás: Tesla.

Abban az időben mindössze ennyit kellett mondania Elon Musknak, ha ismét sztárt akart igazolni csapatába az Apple-től. Egyszerűen mindenki részese akart lenni egy olyan innovációnak, ami újra emberéletek millióit változtat meg a technológia által. Doug Field 5 évet húzott le az Apple-nél miközben olyan termékeken dolgozott, mint a MacBook Pro, a MacBook Air vagy az iMac. Majd egyszercsak megcsörrent a telefonja és másnap már a Tesla egyik alelnöke lett.

A Teslánál dolgozni számomra, és mások számára is azt jelenti, hogy a világ legjobb autójának létrehozásáról dédelgetett álmainkat valósíthatjuk meg – miközben a Szilícium-völgy egyik leginnovatívabb cégének részei lehetünk.

Minden csoda három napig tart, és ez a Tesla esetén sincsen másként. Doug, az egykor a Mac-ek hardveres fejlesztéséért felelős alelnöke, majd a Tesla alelnöke, ismét visszatért az Apple fejlesztői közé. Mitöbb, az ex-alkalmazottat egyenesen a Bob Mansfield vezette Project Titan fejlesztő részlegre navigálták. Bob 2016-ban tért vissza a vállalathoz, előtte 14 éven át dolgozott az Apple-nél. Ő vezette például az iMac és a MacBook fejlesztését, majd Tim Cook segítője lett az olyan különleges projektekben, mint az Apple Watch.

Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mit kotyvasztanak az Apple boszorkánykonyhájában, és mikor lesz kézzel fogható a termék az autós projektből, ha lesz egyáltalán. Egy dolog viszont feljegyzendő: a Doug és Bob féle fickók számára, a pénz karcsú motiváció, ha munkáról van szó.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!