imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb tippek és trükkök iPhone felhasználóknak


Hiába használunk akár évek óta iPhone-t, időnként kiderül, hogy még mindig vannak olyan apró funkciók, amikről eddig nem tudtunk. Tippek iPhone felhasználóknak rovatunk legújabb részében az üzenetek és hívások, valamint a fényképezés kapcsán osztunk meg veletek egy-egy tippet.

Hívófél letiltása

Ha valamelyik ismerősünk már nagyon az agyunkra megy, vagy a kedvenc biztosító társaságunknak mindig eszébe jut egy mégjobb ajánlat, könnyű szerrel letilthatjuk a hívásaikat és üzeneteiket.

Ha a megelégelt hívófél szerepel a kontaktlistánkban, a legegyszerűbb, ha megkeressük a névjegykártyáját, és a lista aljáról kiválasztjuk a kontakt letiltása opciót.

Anélkül is letilthatunk egy hívószámot, hogy névjegyet készítenénk róla. Ehhez nincs más dolgunk, mint a Telefon alkalmazás előzmények menüpontjában megtekinteni a megfelelő hívófél részletes adatait, és itt aktiválni a letiltást.

Ha a későbbiekben módosítani szeretnénk a letiltottak listáját, azt nem csak az egyes névjegyeknél külön-külön tehetjük meg. Nyissuk meg a Beállítások – Telefon – Letiltott almenüt, ahol egyszerűen távolíthatunk el kontaktokat a letiltottak listájáról, vagy akár új tiltást is eszközölhetünk.

Fényképezés fülhallgatóval

Az iPhone-okhoz mellékelt Apple fülhallgatókat nem csak zenehallgatásra vagy telefonálásra használhatjuk. A Kamera alkalmazás elindítása után bármelyik hangerőszabályozó gomb lenyomásával azonnal fotózhatunk egyet, vagy elindíthatjuk és leállíthatjuk a videófelvételt.

earpod_fenykep_keszites_fulhallgatoval_iphone

Ez a funkció sokszor jól jöhet, például ha állványról fotózunk az iPhone-nal, vagy ha sok fényképet szeretnénk egymás után elkészíteni minél kisebb kézremegés mellett. Persze egyéni felhasználástól függ, hogy ki milyen helyzetben találja ezt hasznosnak, minden esetre érdemes tudni, hogy ez is egy lehetőség, ha fényképezni szeretnénk telefonunkkal.

Teljes név kijelzése az üzeneteknél

Az újabb iOS verzióknál az Üzenetek alkalmazásban alapértelmezett beállításokkal az ismerőseinknek csak a keresztneve jelenik meg. Ez a nézet egyeseknek zavaró lehet, de szerencsére könnyen meg lehet változtatni. A Beállítások – Mail, Kontaktok, Naptárak – Rövid név almenüben részletesen beállíthatjuk, mit szeretnénk látni az Üzenetek alkalmazásban.

Ha egyszerűen az ismerőseink teljes nevét részesítjük előnyben, csak kapcsoljuk ki a rövid név opciót, és már készen is vagyunk.

Amennyiben ezzel nem lennénk teljesen elégedettek, beállíthatjuk, hogy a vezetéknév vagy a keresztnév kerüljön kijelzésre, vagy akár pluszban egyik-másik kezdőbetűje. Beállíthatjuk továbbá, hogy a névjegykártyáknál hozzáadott beceneveket szeretnénk-e az üzenetek között viszontlátni, vagy inkább a hivatalos nevelet preferáljuk.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!