imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb vezetőt csábított át a Tesla az Apple-től


Lassan két éve folyik a toborzási háború az Apple és a Tesla között: hol az egyikük, hol a másikuk csábít át magához valakit. A jelenség azonban nem kiegyenlített, Elon Musk szerint a Tesla ötször annyi mérnököt és egyéb szakembert vesz át az Apple-től, mint fordítva. Ismét sikerült egy fontos embert megszerezniük.

Az Apple termékei rendre a megbízhatósági listák elején végeznek, és a cég a vásárlói elégedettséget mérő összeállításokban is az élvonalban van. Ez utóbbi esetében a Teslának sem kell szégyenkeznie, a vásárlók többsége imádja a cég autóit, azonban a megbízhatóság terén vannak problémák – tavaly év végén például az Egyesült Államokban fontos Consumer Reports a nem ajánlott kategóriába sorolta a márkát, az átlagosnál rosszabb megbízhatósággal.

Noha a korábbi Tesla-vásárlók 97%-a mondta azt, hogy hiába vannak problémák, ennek tudatában is ismét egy Model S-t vennének, a cég részvényárfolyama akkor 10%-ot esett az értékelés hatására. Egyértelművé vált, hogy ezen a téren fejlődni kell, ezért a hírek szerint a korábban csupán néhány mérnökből álló, a megbízhatóságért felelős csapatot mára 40 fősre duzzasztották. Most pedig egy új vezetőt is kaptak, David Erhart személyében, aki eddig az Apple-nél volt a termékek megbízhatóságáért felelős igazgató.

Tesla Model S
Tesla Model S

Ugyan Erhart nem egy öreg motoros az Apple-nél mint mondjuk az év elején megszerzett Jim Keller volt, hiszen csak 2014-ben érkezett a cupertinói céghez, az átigazolása mutatja, hogy továbbra sem csendesedett el a két cég közti toborzási háború, amiben egyelőre a jelek szerint nyerésre áll a Tesla. A legtöbben Elon Musk személye miatt hagyják ott az Apple-t, erről Adam Jonas, a Morgan Stanley egy elemzője beszélgetett is egyszer a vezérigazgatóval:

Elon elmagyarázta nekem, hogy nagyon egyszerű felvennie valakit az Apple-től, mert amikor tapasztalt szoftvermérnököket hallgat meg – akik fontos humánerőforrást jelentenek – személyesen találkozik velük, és együtt »kockulnak«. Szeretnek kódolásról és ilyesmiről beszélgetni.

A helyzet valószínűleg hasonló az egyéb mérnökök esetében is. És persze az sem hátrány, ha a megcélzott munkaerő imádja a termékeidet, mint ahogy ez nemrég az Apple-dolgozókról is kiderült a Tesla autóival kapcsolatban.

tesla_apple

Forrás: Electrek.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!