imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újdonságok az iOS 9 harmadik fejlesztői bétájában


Általában nem szoktunk bétákról írni – főleg, ha nem is nyilvános bétákról van szó –, kivéve, ha jelentős vagy érdekes újítások jelennek meg bennük. Az iOS 9 harmadik fejlesztői bétájában van néhány ilyen dolog. A kíváncsiskodó, élesben bétaszoftvert használó – veszélyesen élő – felhasználóknak a legjobb hír az lehet, hogy az iOS 9 alatt is megjelent az Apple Music.

Ezen kívül megismerkedhetünk a WWDC-n bemutatott News alkalmazással is, mely az Apple hírolvasó appja lesz – egyelőre csak az Egyesült Államokban. (Bár ezt kicselezhetjük, ha a beállításokban USA-ra állítjuk a régiót, és újraindítjuk az iPadet.) Itt a minket érdeklő témákban olvashatjuk majd az összes kisebb-nagyobb hírportál írásait. Bárki bekerülhet majd azokban az országokban, ahol elindul a szolgáltatás (Magyarországról szokás szerint nincs hír), eleinte RSS-alapon működik a dolog azoknak, aki szeretnék itt publikálni a híreiket, de érkezik az Apple News platform, ami segítségével színes-szagos cikkeket készíthetünk.

Apple News

Emellett az Apple frissítette a kétszintű azonosítást, mostantól nem négy, hanem hatjegyű számot kapunk a telefonunkra, illetve az asztali gépünkre, ha esetleg valamiért nem férnénk hozzá az iPhone-unkhoz. Utáljuk már leírni, de ugye egyelőre itthon ez sem érhető el. iPaden a mappákban mostantól nem 3×3, hanem 4×4 alkalmazás jelenik meg, ami teljesen logikus, hiszen sokkal nagyobb hasznos kijelzőterületünk van egy iPhone-hoz képest. (iOS 6-ban sem 3×3 volt ez a szám.) Ennek köszönhetően 105-tel több appot dobhatunk egy mappába, már ha bárkinek hiányzott még 105 alkalmazás egy könyvtárból.

iOS 9 beta 3

Tapsolunk örömünkben annak az újításnak, hogy mostantól a Fotók alkalmazásban külön mappákba kerülnek a képernyőfotók – mi elég sok ilyet csinálunk egy-egy tipp vagy hír írásakor, és engem személy szerint nagyon zavart, hogy elárasztják a fotóimat. Külön mappája lesz a szelfiknek is, ami mondjuk annyira nem hoz lázba, de valószínűleg vannak, akiket meg inkább ez izgat, mint a képernyőképek.

iOS 9 beta 3

Ahogy a bevezetőben már szó esett róla, a Zene alkalmazás az iOS 8.4-ből megismert új verzióra frissült, így a bétázóknak sem kell tovább nélkülözniük az Apple Music használatát – Eddy Cue betartotta tehát az ígéretét. Újdonság még a streaminggel kapcsolatban, hogy iOS 9 alatt beállíthatjuk, hogy mobilhálózaton is ugyanolyan minőségben hallgathassunk zenét mint Wi-Fi-n.

További apróságok, hogy immáron kis ikonok is jelzik a Mailben a különböző, söpréssel előhívható funkciókat (törlés, olvasottá tétel, stb.), a VPN támogatja a IKEv2 protokollt, ha bedugunk egy jack-csatlakozót, a lezárt képernyőn a bal alsó sarokban illetve a multitasking menüben megjelenik a Zene alkalmazás ikonja, így egy suhintással hallgathatjuk is a zenéket, ezen kívül az automatikus lezárás már akár 30 másodperc is lehet.

Forrás: MacRumors.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!