imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újra a csúcson az Apple


Tavaly nem volt túl jó éve az Apple-nek, a részvények sem álltak túl jól, az utóbbi napokban viszont elképesztő szárnyalás indult meg a tőzsdén.

A tegnapi tőzsdezárás után több mint egy éve nem látott magasságokba kúszott fel az Apple részvényeinek értéke. Egyelőre még elmaradnak a 2015 április 28-án jegyzett 134,54 dolláros árfolyamtól, de könnyen lehet, hogy a következő napokban-hetekben, átlépik a korábbi rekordot. Jelenleg 133,29 dollárt kell fizetni egyetlen Apple részvényért. Frissítés: Ebben a pillanatban megdőlt a rekord és 134,85 dolláron áll a részvény.

A részvényárfolyamok emelkedése a legutóbbi negyedéves jelentést követően ugrott meg, miután az Apple bejelentette, hogy ismét rekord negyedévet zártak az októbertől december végéig tartó időszakban.

Az Apple összesen 78,3 milliárd dollár bevételre tett szert 2016 utolsó három hónapjában, ami 3%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Az eloszlás az alábbiak szerint alakul a különböző termékkategóriák alapján: 69% iPhone, 7% iPad, 9% Mac, 9% szolgáltatások és 5% egyéb. A bevételek 41%-a érkezett Amerikából, 24%-a Európából, 21%-a Kínából, 7%-a Japánból és 7%-a Ázsia többi részéről. A nettó haszon 17,9 milliárd dollár lett, ami 39%-os profitrátát és 3% csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Bevetel-2017Q1

Brian White a Drexel Hamilton elemzője szerint még most is alulértékeltek az Apple részvényei, szerinte és több más elemző szerint is 185 dolláros árfolyam lenne a reális ár az Apple papírjaiért.

Érdekes látni, hogy bár rengeteg kritika éri az utóbbi időben az Apple-t, a befektetők mégis egyre jobban hisznek a cégben. Legalábbis a részvényárfolyam emelkedése azt mutatja, hogy hosszú távon jelentőtős potenciált látnak a cégben, annak ellenére, hogy a különböző Apple híroldalakon szinte nap mint nap előfordulnak olyanok, akik temetik a céget, mondván, hogy már csak követik a trendeket, nem pedig diktálják azokat.

aapl2017_2

Az Apple jelenleg is a világ legértékesebb tech vállalata, a mostani árfolyam alapján, közel 700 milliárd dollár a piaci kapitalizációja, ami egészen elképzelhetetlenül sok pénzt jelent, forintba átszámítva 203 225 milliárd forintot. Viszonyításképp, a Microsoft 500, a Google 572 milliárd dolláron állnak. Érdekesség, hogy ez az összeg sokkal magasabb is lehetne, de az utóbbi időben az Apple rengeteg részvényt vásárolt vissza, emiatt az összes részvény értéke nem nőtt annyival, mint az árfolyam.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!