imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újra iPhone procit gyárthat a Samsung


Koreai értesülések szerint az Apple legnagyobb riválisának számító Samsung ismét processzorokkal láthatja el az idén megjelenő iPhone-okat; emellett az iPhone 7 eddigi kizárólagos beszállítója is továbbra versenyben maradhat. Melyik félnek lehet nagyobb biznisz ez a megállapodás?

Bár pontos számokat még nem tudni a Samsung Q2-es pénzügyi eredményeit illetően, az elemzők rekord negyedévre számítanak a dél-koreai vállalattól, köszönhetően az Apple gigantikus OLED panel rendelésének. A Korea Herald azt is tudni véli, hogy idén a kijelzők mellett az Apple saját A-szériás processzorainak gyártásába is beszállhat a Samsung, megosztva a munkát az iPhone 7 kizárólagos beszállítójával, a TSMC-vel.

Nem lenne szokatlan, hogy a rivális cég chipeket gyárt az Apple számára, hiszen az iPhone 6s esetében is megoszlott volt a gyártási folyamat. Természetesen ilyenkor jogosan merül fel a kérdés, vajon egyik típus rosszabb-e a másiknál. Idén is az a hír járta, hogy az Intel LTE chipjei gyengébbek a Qualcomménál, igaz, eltérés szinte alig vagy egyáltalán nem tapasztalható.

A dél-koreai hírforrás úgy tudja, két tényező segítette hozzá a Samsungot ahhoz, hogy ismét haraphasson egy kis szeletet az iPhone 8 gyártásából. Az egyik, hogy bevásároltak a lehető legjobb gyártási technológiából, mely 7 nanométeres chipek tömeggyártását teszi lehetővé. A másik pedig, hogy az OLED-biznisz kiegészítéseként szállnának be gyártásba. Köztudott, hogy az Apple kijelző terén mostanság igencsak szorult helyzetbe került, tehát valószínűleg ez is a megállapodás része volt.

Tim Cook és az Apple elvei

Persze az Apple-t sem kell félteni, a cég előszeretettel osztja meg a gyártást beszállítói közt: ezzel nyomás alá helyezi őket és éles árversenyt alakít ki, amivel a vállalat képes jelentősen leverni az előállítási költségeket. Bár, nem bizonyított tény, de valami hasonló történhetett az Intel kontra Qualcomm üzlet megkötésekor is. Utóbbi cég igencsak be is rágott az Apple-re, és a két vállalat kemény vádakkal savazza egymást jelenleg is a bíróság előtt.

Forrás: 9to5mac

Processzor ide, OLED kijelző oda, már nagyon-nagyon várjuk, hogy az Apple bemutassa az idei iPhone-okat, köztük is az iPhone 8-at, amelyről annyi mindent hallottunk idén, hogy elképzelhető sok meglepetést tartogat számunkra a őszi iPhone Keynote. Addig is folyamatosan kapható a jelenlegi csúcsmodellnek számító iPhone 7, illetve a kompaktabb méret kedvelőinek szánt iPhone SE, amelyeket most akciós áron vásárolhattok meg az iSTYLE-ban. Aki kapja, marja!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!