imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újra kapható lesz Steve Jobs ikonikus órája


A Seiko úgy döntött, ismét forgalomba helyezi azt a Chariot szériába tartozó modelljét, amit az egykori Apple-vezér is hordott.

Biztosan mindenki ismeri a lentebbi fényképet Steve Jobsról, amelyen törökülésben ül Woodside-i otthonában, miközben az első Macintosh-on támaszkodik. A figyelmesebbek valószínűleg kiszúrták már, hogy bal csuklóján, a pulóver alól kivillan egy óra is. Nem, nem az Apple Watch egy korai prototípusáról van szó, hanem egy Seiko Chariot darabról.

steve-jobs

Jobs közismert módon kedvelte az egyszerűséget, nem véletlen tehát, hogy pont erre a minimalista modellre esett a választása anno. Azok a rajongók, akik szeretik beszerezni kedvenc cégük relikviáit, idáig bizony gondban voltak, hiszen a japán óragyártó már leállt a típus forgalmazásával. Steve Jobs saját, a fényképen is látható példánya pedig csillagászati árakon mozog. Tavaly februárban például bő 12 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el egy aukción.

A fényképen látható óra Jobs karján.
A fényképen, Jobs karján látható óra.

Mostantól nem kell tovább spórolni a következő árverésre, a Seiko ugyanis bejelentette, hogy újra gyártani kezdi a híres típust, ráadásul egészen jó áron. Az óra két méretben lesz majd elérhető, egy kisebb, 33 milliméteres, és egy nagyobb, 37,5 milliméteres típus kerül majd forgalomba, választható fekete vagy fehér számlappal. A szíj mindkét esetben fekete borjúbőrből készül majd. Az óra a tervek szerint március 10-étől lesz kapható, és nagyjából 180 dollár (~ 50 ezer forint) körül fog mozogni az ára.

jobs_nano
Az újraélesztett típus.

Az egyetlen gond, hogy ehhez még hozzá kell venni a repjegy árát is, hiszen csak Japánban lesz kapható a típus, amit a Seiko egy tokiói divattervező céggel, a Nano Universe-szel közösen keltett életre. Reméljük, lesznek olyan jófejek, hogy picivel közelebbi országokba is elhozzák majd a terméket.

Ha pedig nehezen szánod rá magad a vásárlásra, itt egy kis visszaemlékezés motivációnak Norman Seeff-től, a fotóstól, aki 1984-ben a fentebbi Jobs képet készítette.

Csak ücsörögtünk a nappalijában, és a kreativitásról meg mindenféle hétköznapi dologról beszélgettünk, mivel éppen a szükséges intimitást próbáltam kialakítani. Aztán egyszer csak kirohant valamiért, majd amikor visszajött, a képen is látható pózba dobta le magát a földre. Teljesen spontán a Macintosh-t is az ölébe vette.

Ekkor készítettem el az első sorozatot, de később is csináltunk még képeket, sőt, volt, amikor Steve még jóga pózokat is felvett. Ettől függetlenül végig azt gondoltam: itt van két srác, akik együtt lógnak, beszélgetnek és élvezik a kapcsolatot – nem volt semmi koncepció a dologgal kapcsolatban, az egész rögtönzött és spontán volt, nem gondoltuk, hogy egyszer magazinképek lesznek belőle.

Forrás: 9to5mac

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!