imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Újra megérkezett a Steam Link az App Store-ba


Pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogyan kaszálta el a Steam mobilos alkalmazását az Apple. Úgy tűnik, a Valve-nak sikerült megtenni a kellő változtatásokat ahhoz, hogy az applikáció már felkerülhessen az App Store-ba. 

Amikor olvastam a hírt, elkezdett motoszkálni valami az agyamban, rémlett, hogy már egyszer körbejártuk a témát. Valóban így volt. Kereken egy évvel ezelőtt került a hírekbe, hogy a Steam Link alkalmazás rövid karriert futott be az App Store-ban és gyorsan eltávolításra is került. Ha neked is csak emlékfoszlányaid vannak az ügyről, itt egy kis felelvenítés…

Kezdjük is az elején: mi az a Steam Link? Az alkalmazás lényege az lenne, hogy a játékosok a mobil eszközeiken keresztül is hozzáférhetnek majd a Steam könyvtárukban található játékokhoz. Ezt követően pedig gond nélkül játszhatnának az adott készüléken egy kis csavarral: maga a játék egy host gépen futna (PC vagy Mac), ami lényegében átstreamelné a játékot az adott mobil eszközökre 5 GHz-es WiFi hálózaton vagy akár Ethernet kapcsolaton keresztül.

Ahogy annak lennie kell, a Valve kérelmezte az alkalmazás föltöltésének engedélyezését az App Store-ba. Egy ideig úgy tűnt, minden rendben is megy, az app gond nélkül átment a felülvizsgáláson. Ez történt 2018. május 7-én. Három nap múlva virradóra azonban az Apple váratlanul visszavonta a jóváhagyását, arra hivatkozva, hogy az eredeti review team nem vette észre, hogy az app nem felel meg az irányelveknek.

Most megújult formában visszatért az alkalmazás. Immár az App Store összes alapvelvével és iránymutatásával megegyezőn teszi lehetővé, hogy Steam játékokat futtas iPhone-on, iPad-en vagy Apple TV-n Macről vagy PC-ről streamelve. Sőt, még eredeti, Made for iPhone vagy Steam kontrollerekkel is működni fog. Szóval egy egészen komplex tükrözéses módszerről beszélhetünk.

A fejleszőti útmutatás szerint nincs másra szükség, mint egy Steamet futtató Macre vagy PC-re, egy legalább iOS 10-et futtató mobileszközre és hogy ezen két eszköz egy (lehetőleg 5GHz-es) hálózatra csatlakozzon.

Bár az utóbbi években én már kiestem a gaming körből, ma délelőtt biztos feltúrom a Steam könyvtáramat valamilyen használható játék után és megnézem hogyan szuperál a tükrözés.

A Steam Linket már tölthetitek is ingyenesen az App Store-ból, próbáljátok ki, kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!