imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újratervezett, nagyobb aksis és kijelzős Watch érkezhet


Legalábbis ezt állítja Ming-Chi Kuo, a KGI Analytics általában jól informált elemzője. Az első Apple Watchot még 2014 szeptemberében mutatta be a vállalat, azóta lement 3 (és fél) generáció. Valóban itt lenne az ideje egy kis újragondolásnak.

Mintha csak ma lett volna, hogy megjelent az Apple Watch, holott idén szeptemberben már negyedik évét fogja ünnepelni az okosóra. Az alkalmat pedig nem is lehetne méltóbban megkoronázni, mint a negyedik generáció bemutatásával. Négy év elég sok idő, az iPhone esetében például (majdnem) eddig tartott mire az első iPhone-ból iPhone 4s lett, ami már szinte minden szempontból kiforrott készüléknek volt mondható.

Az Apple Watch a legelső generáció óta változatlan dizájnnal került bemutatásra, egyedül némi vastagodás volt tapasztalható, illetve a digitális korona színe változott csak feketéről pirosra a harmadik generációra. Lássuk be, ezek azért nem nevezhetőek érdemi külalak-módosításnak. Nademajdmost!

Ming-Chi Kuo barátunk ismét fülest kapott kismadaraitól, a birtokába jutott információkat pedig nem volt rest megosztani a külvilággal egy jelentés formájában. Eszerint elég sok újdonságra számíthatunk az okosórával kapcsolatban fél év múlva. Persze ez még elég távoli időpont a pontos specifikációkhoz, de nagy vonalakban már tudni lehet az irányelveket.

Az első és legszembetűnőbb változtatás az elemző szerint egy jelentősebb redizájn lesz. Hogy ez mit takar, arról nem szólt a fáma, mi bízunk benne, hogy némi vékonyítást biztosan – ha mást nem, legalább az első generáció méreteire vissza. Ezt például simán elérhetnék úgy, hogy a hátlapon található pulzusmérő kitüremkedését kicsit visszább tolnák a házba.

Nem lepődnénk meg továbbá új színopciókon sem, ez mindig tuti tipp az eladások felpörgetésére. Személy szerint pedig titkos vágyam egy kör alakú Watch – bár erre még szabadalma is van az Apple-nek, valószínűnek azért nem tartom.

Egész biztosan érezhető lesz még a kijelzőnövekedés is, amiről Kuo jósolt. Ezt a legújabb trendeknek megfelelően a káva vékonyításával érné el az Apple. Változatlan fizikai méretekkel rendelkező ház esetében is 15%-kal simán növelhető lenne a megjelenítő. A technológia egész biztosan adott hozzá, tulajdonképpen már csak implementálni kell.

A nagyobb kijelzőhöz pedig természetesen nagyobb aksi is dukál. Bízom benne, hogy ez jelent majd akkora növekedést, hogy a két napot akár 0-24 órás hordással is stabilan kihúzza majd az Apple Watch.

Egy elég csúnya koncepció.

Végezetül pedig az elemző kibővített egészségopciókat vár a negyedik generációra. Ez is teljesen logikus lépés lenne. Nem csak azért, mert a jövőben ezen múlhat az Apple pénzügyi növekedése, hanem mert erre vonatkozóan is rengeteg szabadalom áll a vállalat rendelkezésére. Ráadásul az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Ellenőrző Hatóság (röviden FDA) enyhített szigorú szabályozásán, így az Apple-nek is több tere maradt az innovációra.

Kuo erre vonatkozóan sem ment bele a részletekbe, de az elmúlt idő szabadalmai és pletykái alapján jöhet akár a véroxigénszint-mérő; vérnyomásmérő, ha mást nem egy szíj formájában; két kivezetéses EKG; noninvazív vércukorszintmérő és még sok minden. Nem valószínű, hogy a felsoroltak mindegyike van olyan technikális szinten, hogy idénre bekerüljenek az órába, de abban biztosak lehetünk, hogy amit az Apple megvalósít majd, az simán közelében lesz az orvosi műszerek precizitásának. Legalábbis a pulzusmérő 97%-os hatékonysága szívproblémák felismerésében ad okot a bizalomra.

Ezen felül pedig egész biztosan számíthatunk majd a vas fejlődésére is, de ez szinte már alapelvárás egy generációs ugrás esetében.

Forrás: MacRumors

Nektek milyen elvárásaitok lennének az Apple Watch 4-gyel kapcsolatban? Merre fejlődhetne még az óra?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!