imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ultimate Ears Boom 3 és MegaBoom 3 | TESZT


Két potenciális JBL-gyilkosnak szánt hordozható Bluetooth hangszóró járt nálunk. Vajon sikerül a Logitech almárkájának meghódítania a lassan telítődő piacot?

Őszintén szólva, én akkor hallottam először az Ultimate Ears (UE) márkáról, amikor a futár lerakta a szerkesztőségben a dobozt, hogy na tessék, lehet tesztelni. Mint kiderült, ezzel a saját szegénységi bizonyítványom állítottam ki, hiszen az UE már 2013 óta jelen van a piacon Boom hangszóróival ráadásul nem kisebb vállalatnak a 20+ éve létező almárkájáról van szó, mint a Logitech.

Mondjuk ez egyben azt is implikálja, hogy feltehetően a korábbi termékek nem értek el akkora átütő sikert (legalábbis kishazánkban), hogy megkerülhetetlen résztvevői legyenek a tech színtérnek. Mindenesetre most itt van a család kisebb és nagyobb tagjának is legújabb 3-as sorszámú változata, amit egy kis csalással értek el, ugyanis a MegaBoom-nak nem volt 2-es változata. A két termék csak méretében – és ennek megfelelően hangzában tér el egymástól.

Ha már az elnevezéseknél tartunk nem bírom nem hozzáfűzni, hogy nálam ez a MegaBoom márkanév körülbelül egy szinten van a Mega Shark vs. Giant Octopus szintű, alsótagozatos kisiskolások és kétbites kisemberek ingerküszöbére optimalizált filmcímek osztályával. Javasolnám még a UberBass, a Ghetto Blaster és az AblakRezegtető jelzők felvételét a további szériákhoz, hasonlóan kifinomultak.

Amint kézbe vettem őket, a dobozok máris normális pozícióba állították az elnevezéstől felhúzódott szemöldököm. Fiatalos, vidám, színes kiszerelés, jó érzés volt megfogni. Ebből pedig a célcsoport is elég jól körbehatárolható volt: azok a mozgalmas életet élő fiatalok, akik egész nap mászkálnak, bandáznak mindenfelé és ezt szeretnék háttérzenére tenni.

És, hát mit szeretnek nagyon azok a mai fiatalok? Hát a basszust! – hangzott a válasz az Ultimate Ears kreatív meetingjén, ami csont nélkül keresztül is ment a vezetőségen. Mindkét hangszóró olyan szinten bassheavy, hogy a bálnák visszaválaszolnak a lejátszott Coronita mixre. És ezt nem, mint pozitívum írom, mert sajnos ez erősen az összhangzat rovására megy. Persze, aki erre gerjed az biztos örülni fog, ha Mozartra is beremegnek a poharak a vitrinben.

Ami viszont nagyon megnyerő volt az Ultimate Earsekben, azok az extra funkciók. Egyrészt mindkét termék maximálisan vízálló, ami tök jól tud jönni tekintve, hogy bőven benne van a célközönség felhasználási szokásaiban a balatoni stégről ugrálás. Másrészt van pár elég király okostrükk is a tarsolyban.

Például az, hogy a hangszórókat nagyon egyszerűen szinkronizálhatjuk egymással. Akár 150+ készüléket is elbír a rendszer, így ha a baráti körben több személynek is van egy UE a hátizsákjában, akkor tényleg elég jó hangélményeket ki lehet hozni a cuccból. Hasonlóan jó, bár manapság szinte elvárás, hogy van alkalmazás is a hangszórókhoz, amivel intézhetjük a vezérlést.

Kellemes extra, hogy alakjának köszönhetően elég sok helyre elhelyezhető, felakasztható, bepréselhető, ami a 360 fokos hangzásnak köszönhetően nem veti vissza a hangot sem. Külön kiemelendő a brutál üzemidő, a beígért 15 és 20 óra nem csak papíron teljesül, valóban ki lehet ennyi hozni a termékekből.

A kinézet elég megosztó. Nekem speciel tetszettek a kissé extravagáns színek, a hengeres forma és a hangsúlyozott hangerőgombok is, de nem mindenki volt elragadtatva tőle a környezetemben. A leggyakoribb kritika az volt, hogy állítva úgy néz ki, mint egy templom hatalmas kereszttel a homlokzatán – ezzel nem is nagyon tudok vitatkozni. Mindenesetre a dizájnerek érezhetően egy ceruzaelemet akartak leképezni eredetileg.

A termék oldalán státuszjező LED, ki- és bekapcsológomb, töltőcsatlakozó (vásárolható hozzá dokkoló is) és egy úgynevezett Magic Button kapott helyet. Ha nagyon szarkasztikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ennek a gombnak a legnagyobb mágiája az, hogy létezik, ugyanis tulajdonképpen egy fizikai Play/Pause gombról van szó, ami eddig nem volt osztályrésze a Boom családnak. De egyébként tényleg tud pár trükköt is előre megadott Apple Music lejátszási listákkal és hasonlókkal.

Összegezve azt mondhatom, hogy egyáltalán nem rossz termékek az Ultimate Ears legújabb Boomjai, bár nem fordultam le a székről sem tőlük. Kicsit a lakossági zenehallgatás irányába húznak hangzásilag, de ezt a hiányosságot valamelyest kompenzálja, hogy az extra- és okosfunkciók tényleg jók, mindez kategóriájának egyik legjobb üzemidejével megfűszerezve.

Ami az árat illeti, a Boom 3 49 900 forintért, a MegaBoom 3 pedig 65 900 forintért vásárolható meg az iSTYLE-ban. Próbáljátok ki, hallgassátok meg őket személyesen az üzletek valamelyikében!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!