imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ünnepi eseménnyel csábít vissza a Pokémon Go


Itt az első ünnepi Pokémon Gó esemény. Halloween alkalmából több rémisztő Pokémon, dupla Candy. Ne hagyd otthon a haverod sem!

Az idei év egyértelműen legnagyobb durranása a Pokémon Go volt. A gépük előtt gubbasztó gamerek millióit vitte ki a természetbe, hogy sokkal jobb levegőn bámulják a kisebb képernyőt, mint eddig. Az alkalmazás már 500 millió letöltés felett jár az App Store-ban, a játékosok együttvéve pedig már legyalogolták a Föld-Pluto távolságot.

Azonban úgy tűnik, minden csoda három napig (esetünkben pár hónapig) tart. Az várható volt, hogy az eddig sohasem látott érdeklődés java részét olyan emberek alkotják, akiket eddigi életükben nem kötötték erős szálak a Pokémon világhoz. Az utóbbi hetekben egyre többen írtak arról az interneten, hogy a Pokémon Go kora leáldozott.

A Niantic megpróbál lépni, hogy legalább a kissé eltávolodott fanokat visszacsábítsa a Pokémonok világába (a hardcore fanok úgysem nyugszanak, amíg nem szerzik meg mind). A játék hivatalos honlapján megjelent a kiírás az első játékbeli különleges eseményről, amit Halloweennel kapcsoltak össze.

Október 26. és november 1. között most alkalmunk nyílik, hogy leporoljuk nyári kedvenc appunkat, és nekivágjunk az utcát járni extra jutalmak reményében. Szerdától hétfőig ugyanis dupla candy-t szerezhetünk, ha elkapunk, kikeltünk vagy a professzornak adunk egy Pokémont.

Emellett a fejlesztők által “legrémisztőbbnek” ítélt Pokémonok sűrűbben fordulnak majd elő. Vagyis könnyebben foghatunk majd Gastly-t, Hauntert és Gengart, és valamilyen okból még sűrűbb lesz a Drowzee és Zubat invázió is…

Válassz magadnak havert

Azoknak, akik hozzám hasonlóan hónapok óta most először nyitják meg újra az appot, nem lesz túlzottan sok újdonság, a fejlesztők apró lépésekkel csiszolják a játékot. Az egyetlen komoly előrelépés az ősszel bevezetett buddy system.

A profilodra kattintva a szendvicsmenüben található egy buddy opció, amivel kiválaszthatsz magadnak egy ”havert”. Innentől kezdve együtt sétáltok, megjelenik a képe a profilod mellett. A közösen megtett kilométerek után pedig az adott Pokémonhoz szükséges candy-t kapsz, a tojásokhoz hasonló elven.

PokémonGo Buddy

Ez egyrészt egy nagyon jó újítás, mert így egy kicsit a meséhez közelebbinek érzem a sztorit, az egyik Pokémon tényleg velem sétál, mint Ash mellett Pikachu. Ráadásul így olyan Pokémonjaimat is evolve-olhatom (persze nem kevés megtett kilométerrel), amikre eddig esélyem se lett volna, mert összesen 1-2 darabot láttam belőlük.

Ugyanakkor még mindig nem jutottunk el odáig, hogy harcban fejleszthessük kedvenc Pokémonjainkat egymás ellen, erre továbbra is csak gymekben van lehetőség. Pedig a játék kezdete óta várnak tömegek arra, hogy az eddig megszokott kőkemény férfias megoldás (i.e. kő- papír-olló) helyett végre egy epic high-tech csatában rendezzék le barátok és kollégák az egymás közötti nézeteltéréseket. Jelen állás szerint erre viszont várhatunk addig, amíg a legtöbb játékos végleg törli az appot, és a Niantic megpróbál még egy utolsó elkeseredett lépéssel visszacsábítani mindenkit.

Addig meg örüljünk, aminek lehet: Halloween alkalmából a haverunk négyszeres (!) candy-t ad majd!

Forrás: PokémonGO live

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!