imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Uralja a piacot az iPhone 6 Plus


Megérkezett a Kantar World Panel legújabb felmérése, melyben azt vizsgálták, hogy az október végével lezáruló három hónapban hogyan fogytak a különböző okostelefonok és phabletek (de utálom ezt a szót) az amerikai és más piacokon. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus elég jól állnak.

Az adatok alapján az összes eladott 5,5 hüvelykes vagy nagyobb kijelzőjű telefon 41%-a iPhone 6 Plus volt az amerikai piacon, vagyis az Apple majdhogynem annyi telefont adott el egyetlen típussal, mint az összes többi gyártó a kismillió különböző modellel. Az ekkora méretű telefonok egyébként a teljes piac 10%-át adják, ami jelentős növekedés a tavalyi év azonos időszakának 2%-os eredményéhez képest.

A Kantar azt is megkérdezte a vásárlóktól, hogy milyen elsődleges szempontok alapján választanak készüléket. Ezek alapján az iPhone 6 Plus vevőinek 58%-a azt mondta, hogy a kijelzőméret volt a legfontosabb szempont amikor erre a típusra esett a választásuk. Érdekes módon, a kisebb iPhone 6 esetében ez az arány 60%, mondjuk én is azért ezt a modellt választottam, mert ez az elviselhetőbb méret számomra. Mindkét csoport számára a második legfontosabb szempont a 4G/LTE-kapcsolat volt.

Ugyan a vizsgált időszakban gyakorlatilag csak egy hónapig volt kapható az iPhone 6, mégis ez lett a legnépszerűbb modell az iOS-készülékek között a maga 33%-os részesedésével. A górcső alá vett három hónapban a második helyet az iPhone 5s kaparintotta meg az Apple telefonjai között 26%-kal, érdekes módon az iPhone 5c lett a harmadik, egész jó eredménynek számító 18%-kal (mégsem szüntetik meg a gyártását?), míg az iPhone 6 Plusok az összes iOS-es okostelefon 10%-át képviselték. Hozzátenném, hogy persze a durva készlethiány azért erősen befolyásolhatja ezeket az eredményeket.

Noha Tim Cook nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy a megnövelt kijelzőméretek androidos felhasználókat csábíthatnak át az Apple-höz, ez annyira nem látszik az adatokon. Az összes új iPhone-t vásárló ügyfél 85%-a korábban is az Apple valamelyik telefonját használta, és mindössze 9%-uk mondta azt, hogy Androidról váltottak. Ennek ellenére az elmúlt három hónapban jelentősen nőtt az iOS piaci részesedése az Egyesült Államokban, az augusztusi 30,1%-ról október végére 41,5%-ra. Mindeközben az Android részesedése hasonló mértékben csökkent, 63,6%-ról 53,8%-ra.

A Kantar Wolrd Panel egy interaktív térképet is készített, ahol a vizsgált országokban nézhetjük meg az okostelefon-piac jelenlegi tagolódását operációs rendszer szerint (az időt az alsó csúszkával tudjátok állítani):

Forrás: Kantar Wolrd Panel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!