imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

USB-C-s töltővel jöhetnek az idei iPhone-ok


Az új értesülések szerint az Apple idén az iPhone-oknál is végre-valahára bevezetheti az USB-C csatlakozót, amit rengeteg felhasználó már tűkön ülve vár. A történet azonban sajnos nem fenékig tejfel…

Kevesebb, mint egy hónappal a Keynote előtt – legalábbis ha a hírek igazak, és valóban szeptember 10-én tartják majd – csak úgy záporoznak a pletykák az idei iPhone széria tagjairól. Annak ellenére, hogy úgy tűnik, nem várhatunk túl nagy durranást ősszel, egyre csak jönnek a néha vadabbnál vadabb hírek. A sok kacsa között azonban olykor találhatunk gyöngyszemeket, amelyek némi relevanciát sugallhatnak, ilyen lehet az egyik legutóbbi értesülés is.

Látható, hogy a mobiltelefon piacon – az alsó kategórás készülékeket leszámítva – kezd eluralkodni az USB-C láz. Az Apple fanok nagy része is már évek óta áhítozik az új generációs csatlakozóra, ami az iPad Pro szériánál már 2018-ban fel is ütötte a fejét, azonban az iPhone-ok terén még mindig nem történt változás. A legújabb hírek szerint viszont ez idén megváltozhat, igaz, nem teljesen úgy, ahogy várnánk.

A hongkongi székhelyű ChargerLAB egy tweet formájában adta hírül a legújabb értesülését, miszerint az idei iPhone-oknál megjelenik majd az USB-C csatlakozó, csak éppen annyi a bökkenő, hogy ez vélhetően inkább a töltőadaptert fogja érinteni. Nos, rögtön kettősek az érzések, hiszen ez alapvetően két dolgot jelenthet, mégpedig egy jó és egy rossz hírt.

Kezdjük az előnyösebbel! Az iPhone vásárlók már évek óta egyre elégedetlenebbek a dobozban található 5W-os töltővel, ami érthető, hiszen a prémium szegmensben már-már szokatlan, hogy a gyártó nem alapértelmezetten egy nagyobb teljesítményű adapterrel csomagolja a készülékeit, amik egyébként képesek a gyorstöltésre. Úgy tűnik, hogy idén az Apple végre meglépheti azt, amiről már egy éve is pletykáltak, és nem a szokásos töltőfejet teheti a dobozba, hanem a külön már most is elérhető 18W teljesítményű gyorsöltőt, ami valljuk be, igazán hiánypótló lenne.

De az éremnek sajnos most is két oldala van. Úgy tűnik, hogy ugyan a töltőfej USB-C-s lehet, azonban az új csatlakozó magát az iPhone-t nem érinti majd, és maradhat a már hosszú évek óta szolgáló Lightning port. Ez egyébként egybevág a körülbelül egy hónapja érkezett hírrel is, mely Guilherme Rambo-tól, a 9to5Mac egyik szerkesztőjétől származik, miszerint az Apple 2020-tól végleg elhagyhatja a Lightning csatlakozót. Úgy tűnik, hogy a váltás sajnos valóban várathat még egy évet magára.

Öröm lehet az ürömben, hogy abban az esetben, ha a dobozban valóban egy USB-C-Lightning kábelt kapunk, akkor az újabb Macekhez már nem kell ezt a típusú kábelt külön beszerezni, vagy HUB-ot használni, hiszen így már direkt módon csatlakoztathatjuk majd az iPhone-unkat az utóbbi évek MacBook modelljeihez. Igazából a váltás mellett és ellen is szólnak logikus érvek. A felhasználók oldaláról már igencsak erős a felmerülő igény a gyártó felé, hogy elhagyva a különcködést térjen át az USB-C portra, azonban a hírek alapján érezhető az is, hogy az Apple idén inkább finomhangolja az iPhone-okat, és inkább jövőre tervezi kijátszani az ütőkártyáit, akkor viszont tömegesen.

Ti mit gondoltok, idén megkaphatják az iPhone-ok az USB-C csatlakozót, vagy ez tényleg inkább 2020-ra marad?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!