imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

USB-ről bootolható macOS Mojave telepítő készítése


Nem árthat, ha van egy pendrive a fiókban a legfrissebb operációs rendszer telepítőjével…

Számos oka lehet annak, hogy az ember fia miért akar magának USB-ről bootolható verziót egy operációs rendszerből. Példának okául ott van a clean install. Szerencsére a Terminál segítségével külső alkalmazás nélkül végrehajthatjuk a műveletet. Mutatjuk, hogyan!

Figyelem, a procedúra során az adott USB meghajtóról minden adat törlésre kerül!

  • Mindenek előtt töltsük le a macOS Mojavét a Mac App Store segítségével.
  • Letöltés után a rendszer egyből indulna is neki a telepítésnek, de mi most azzal a lendülettel bezárjuk a telepítőt.
  • Helyette viszont ellátogatunk az Alkalmazások mappába, ahol ott fog figyelni az Install macOS Mojave nevű app, ami lényegében a telepítőnk.
  • Jobb klikk > Csomag tartalmának megjelenítése, majd Contents/Resources mappák következnek.
  • Ezzel párhuzamosan csapjunk fel egy Terminal ablakot és írjuk be, hogy

sudo

  • amit az Enter lenyomása nélkül kövessen egy space, majd húzzuk be a Terminal ablakba a Resources mappában található createinstallmedia fájlt.
  • Még mindig nem nyomunk Entert, hanem helyette írunk egy–volume

  • parancsot, amit szintén space követ, majd behúzzuk a közben csatlakoztatott meghajtót is a Terminal ablakba.
  • Na, most már végre rányomhatunk arra az Enterre, amit rövidesen egy y-nak is követnie kell majd, megerősítve ezzel a meghajtó formázását és a rajta található adatok törlését.
  • Szépen türelmesen kivárjuk míg végez a telepítő (lehet, hogy szükséges lesz közben a Command Line Developers Toolok telepítésére) és meg is volnánk.

Ha erről akarunk telepíteni, akkor az újraindítás során rögtön nyomjuk le a Option (⌥) billentyűt és értelemszerűen válasszuk azt az USB meghajtót, amire felpakoltuk a rendszert. Itt egy videós bemutató is a történethez:

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!