imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen károkat okozhat egy utángyártott iPhone töltő?


Ahogy a legtöbb gyártó, úgy az Apple is erősen javasolja a felhasználóknak, hogy csak és kizárólag eredeti töltőt használjanak készülékeikhez. A Mendmyi brit szerviz egy blogbejegyzésben igazolja: a silány minőségű töltők valóban komoly kárt okozhatnak.

Őszintén szólva engem nem lepett meg a felfedezés. Több évig dolgoztam az iSTYLE szervizében és gyakran derült ki egyes meghibásodott iPhone-okról, hogy valamilyen vacak hamisított töltővel használták, mielőtt a probléma jelentkezett. Emiatt én is mindig hangsúlyozom, hogy komoly kockázatot vállal, aki nem eredeti töltőt használ készülékeihez.

Természetesen nem attól lesz egy töltő jó minőségű, hogy rárajzolnak egy alma logót. Ahhoz, hogy egy töltő biztonságos legyen, megfelelő alkatrészeket kell tartalmaznia, amik az áramot úgy alakítják, hogy azt az iPhone elektronikája és akkumulátora sérülés nélkül felvehesse. Mivel az ilyesmi nem a szakterületem, a brit szakember szavait idézném magyarázatként:

Az eredeti Apple töltők és USB csatlakozók egy bizonyos szintre szabályozzák a feszültséget és az áramerősséget, így megvédi az értékes iPhone-t és megakadályozza, hogy megsérüljön. […] Egy olyan nem-Apple töltő vagy USB csatlakozó, ami nem szabályoz ilyen mértékig nagyobb kilengéseket tesz lehetővé a feszültség és áramerősség tekintetében, ami […] látszólag teljesen tönkretehet egy iPhone-t.

Ahogyan az idézetben is olvasható, nem azzal van probléma, ha egy töltőt nem az Apple gyárott, hanem a rossz minőségű eszközökkel. Az Apple emiatt a “Made for iPhone” minősítéssel látja el bizonyos más gyártók megfelelő kábeleit és töltőit. Biztosak akkor lehetünk a dolgunkban, ha kizárólag megbízható boltban vásárolunk töltőt készülékeinkhez, és az vagy eredeti Apple termék, vagy szerepel a csomagoláson a “Made for iPhone” jelölés.

Az iPhone töltőkkel kapcsolatban egyébként az Apple nem rég indított el egy csereprogramot, ráadásul az imént kaptam a hírt, hogy a programban résztvevő töltőket mostantól szinte minden esetben 5-10 percen belül tudjuk cserélni Andrássy úti szervizünkben.

Borítókép: Wikimedia Commons

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!