imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Üzenetek szűrése iPhone-on


Az Üzenetek alkalmazásban lehetőségünk van az ismeretlen számokról érkező iMessage üzeneteket filterezni. Nézzük, hol találjuk ezt a beállítást!

Mostanság egyáltalán nem vagyok kibékülve egyik üzenetküldő szolgáltatással sem, igaz még mindig inkább az iMessage felé húz a szívem. Egyszerűnek, és kicsit butácskának is tűnik, de a motorháztető alatt találunk néhány olyan beállítási lehetőséget, ami nagyban megkönnyítheti az életünket. Ilyen az üzenetek szűrési funkciója is, ami arra hivatott, hogy az ismeretlen telefonszámokról vagy iCloud címekről érkező iMessage-et egy külön fülre helyezze.

A dolog szépséghibája, hogy ismeretlen telefonszámokról érkező SMS-eket nem tud szűrni, pedig ez nagyon hasznos lenne, ha például az aktivációs kódok és szolgáltatói üzenetek egy helyen landolnának. Viszont annak aki sokat használja az iMessage-et ez egy kényelmes megoldás, hasonlóképpen működik, mint a Messenger szűrője: az ismeretlen kontaktokat mind félredobja engedélykérésre. Ezt úgy teheted meg, hogy bekapcsolod az Ismeretlen küldők szűrése funkciót.

Ehhez lépj be a Beállításokba, majd görgess az Üzenetekhez. Görgess az oldal aljára az Üzenetszűrés szekcióig és nyomj az Ismeretlen küldők szűrése mellett található kapcsolóra. Ha ezt követően visszalépsz az Üzenetek alkalmazásba, akkor legfelül tudsz váltogatni a Kontaktok és SMS, illetve az Ismeretlen küldők között. Ha valamelyik számról gyakorta fontos üzeneteket kapsz, akkor csak simán mentsd el Kontaktnak, így mindig első helyen látod majd a listában.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!