imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Üzenetek továbbítása iOS-en


Kimásolni egy SMS vagy iMessage üzenetet, majd beillesztve továbbküldeni, olyan, mint fényképezőképpel képernyőfotót készíteni. Megmutatjuk, hogy továbbíthasz egy üzenetet elegánsan.

Az e-mailes kommunikáció során teljesen bevett szokás egy-egy levelet továbbítani más címzetteknek. Egy ideje már a nem formális társalgásoknál a hangsúly szép fokozatosan átkerült az email-fiókokról a chatablakokra. Ettől függetlenül továbbra is áll az igény, hogy egyszerűen továbbíthassunk üzenetet másoknak, anélkül, hogy a másolás-beillesztéses praktika középkori hagyományát élnénk át újra meg újra.

Szerencsére az iOS-es készülékek Üzenetek alkalmazása felkészült a feladatra, és pár kicsit eldugott, de nagyon egyszerű lépésben megoldhatjuk a dolgot, akár iMessage, akár SMS üzenetről van szó:

  • Nyisd meg az alkalmazást és keresd fel a továbbítani kívánt üzenetet tartalmazó beszélgetést.
  • Nyomj rá hosszan a szóban forgó üzenetbuborékra.
  • Válaszd a felugró menü Továbbiak… opcióját
  • Láthatod, hogy bal oldalon minden buborék mellett megjelent egy checkbox – itt kijelölhetsz további üzeneteket is, ha akarsz.
  • Ha megvagy a kiválogatással már a jobb alsó sarok nyíl szimbólumára kell koppintanod, megadnod a címzettet végül rányomni a küldés gombra.

Elegáns és egyszerű, pont ahogy szeretjük!

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!