imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Vágtázó képkockák – Játékok 120fps-ben


Szerencsére már egyre több játék van, ami támogatja az iPad Pro kijelzőjének 120 Hz-es képfrissítési rátáját, ezek közül mutatjuk most be a legjobbakat.

A második generációs (2017) iPad Próban debütált ProMotion technológia az egyik legerősebb érv az Apple csúcs-táblagépe mellett, hiszen ez lehetővé teszi, hogy a kijelzőn 60 képkocka/másodperc helyett 120 FPS-el szaladjanak az animációk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a megjelenített mozgás sokkal „folyékonyabbnak” hat, még úgy is, hogy valójában a 60 FPS-t sem érezheti senki darabosnak. Ma már egész sok játék akad az App Store kínálatában, amely támogatja a dupla képfrissítési sebességet, így ha gyönyörködni szeretnél egy kicsit, akkor a következők sorában érdemes válogatnod.

Thumper: Pocket Edition

Ha már száguldó képkockákról beszélünk, a Thumperben biztosan nem fogod hiányolni a sebességet. A Rythm Violence alkotása lényegében egy szédítően mozgalmas akció-móka, amely a játéktermes korszak utolsó éveit idézi, szerencsére sokkal jobb grafikával.

A Pocket Edition letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – 1790 Ft)

Rush Rally 3

A RR3 előző részét korábban külön cikkben is bemutattuk, akkor akadt is olyan olvasó, aki kritizálta a játék grafikáját. Tény, hogy a versenyzős cím legújabb epizódja sem egy tipikusan áll-leejtős tétel, ugyanakkor a vezetési élmény nagyon rendben van, így 120 FPS-ben végigdöngetni a fák között bizony még az egyszerűbb textúrák ellenére is remek szórakozás.

A Rush Rally 3 letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV – 1490 Ft)

Alto’s Odyssey

A nagy sikerű Alto’s Adventure folytatásának megjelenéséről anno már Pat is beszámolt, a játék pedig azóta sem vesztett szépségéből. Kevés megnyugtatóbb élmény van a lágy zenékkel kísért vég nélküli suhanásnál, főleg az iPad Pro gyönyörű kijelzőjén játszva.

Az Alto’s Odyssey letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (1790 Ft)

Grimvalor

A Grimvalor ismét egy olyan darab, amelynek korábban külön cikket szenteltünk. A Direlight akciójátéka azóta is az App Store egyik legjobb vétele, ráadásul még mindig remekül mutat. Ha nem szereted a kihívásokat, akkor viszont nem tudjuk jó szívvel ajánlani, én például simán félbehagytam, mert béna vagyok.

A Grimvalor letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – 2290 Ft)

Phoenix II.

Ha van műfaj, amelyiknél csodákat művelhet a 120 FPS-es megjelenítés, akkor a shoot ’em upoké biztosan ezek közé tartozik. A Phoenix II receptje hosszú évtizedek óta ismert: alulról felfelé haladva nevetséges mennyiségű repülő izét kell leszednünk a lehető legkevesebb sérülést elszenvedve.

A Phoenix II letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes)

Possessions

Noddle Cake Games sztoris puzzle-játéka az Apple Arcade egyik legjobb darabja. A történet felgönyölítése során egy család otthonának szobáit járjuk végig, a helyiségek forgatásával ráncba szedve a foghíjas berendezést.

A Possessions. letöltése az App Store-ból (Apple Arcade-előfizetés szükséges)

Critical Ops

Ha már a CoD Mobile nem támogatja a 120 FPS-t, akkor itt van helyette a nagyon hasonló Critical Ops. Szintén mutatós multis lövölde, bár állítólag kicsit kevés a játékos.

A Critical Ops letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes

Assemble Witch Care

Az ustwo games szerelgetős puzzle-játéka szintén nagyon népszerű az Apple Arcade előfizetőinek körében. S ha már ustwo: a stúdiót híressé tevő Monument Valley mindkét része január óta szintén játszható 120 FPS-el.

Az Assemble With Care letöltése az App Store-ból (Arcade-előfizetés szükséges)

GRID Autosport

Bizony, a Feral Interactive ambíciózus portja is képes 120 FPS-üzemmódban futni, ami csak még látványosabbá teszi a versenyzést.

A GRID Autosport letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – 3490 Ft)

Journey

A Journey-t a tavalyi év legjobb mobilos játékairól szóló válogatásba már megemlítettük, de most a 120 FPS vonatkozásában is örömmel jelentjük, hogy az eredetileg PS4-re megjelent független cím szintén képes kihasználni a ProMotion kijelző képfrissítési sebességét.

A Journey letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – 1790 Ft)

Hyper Light Drifter

A HLD képében egy újabb alkotást köszönthetünk 2019 legjobbjai közül, főként a pixel art grafika és a tömény akció szerelmeseinek ajánljuk.

A Hyper Light Drifter letöltése az App Store-ból itt (iPhone, iPad, iPod touch – 1790 Ft

Ha egyik kiemelt játék sincs a kedvedre, a továbbiak közül is válogathatsz: Standoff 2, Fortnite, Battleheart Legacy, Melodive, Ink Mountains and Mystery, Armajet, Banana Racer, Vainglory, World of Tanks Blitz, Tacticool, Train Conductor World, Assassin’s Creed Rebellion.

Fontos még megjegyezni, hogy sajnos az iPad Pro második generációján nem mindegyik felsorolt cím képes 120 FPS-el futni, ennek lehetősége címenként eltérő, így a korábbi készülékek tulajainak ajánlott némi előzetes utánjárás.

Forrás: MrMacRight

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!