imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vagy nagyon menő, vagy nagyon para ez az app


Esetleg mindkettő egyszerre, de egy biztos: kell. Egy japán fejlesztő addig trükközött az AR-ral és a Face ID-val, amíg rá nem jött, miként teheti láthatatlanná az arcát. Bizarr hírek Ázsiából című rovatunkat olvashatják.

A szemöldökkel és az orral irányíthatós játékok után már azt hittem, hogy már mindent láttam, amit a Face ID-ból ki lehet hozni. Erre jön egy japán fejlesztő és készülőben lévő alkalmazásával úgy helyrepofozott világnézetileg, hogy azóta se tudok mást csinálni, mint újra és újra ez alábbi videót nézegetni meredten:

Igen, nyugodtan higgyetek a szemeteknek, jól láttátok: egy láthatatlan arcú tag tátog a kamerának. Nyugalom, nem feketemágiáról van szó. Kazuya Noshiro egyszerűen csak rájött, hogy a Face ID képességei az AR-ral ötvözve kiváló lehetőséget szolgáltatnak az efféle látványos techdemózásra.

A trükk leírva igazából pofonegyszerű. Noshiro fix állásból készített egy fényképet a környezetéről, úgy, hogy ő maga nincs benne a képben. Majd a Face ID adatait felhasználva kivágta az arcát a videóból, aminek a helyére a már rögzített környezet képét illesztette.

Az app egyelőre nem letölthető, Noshiro még javában fejleszti. Az viszont biztos, hogy valamilyen érthetetlen oknál fogva nagyon ki szeretném próbálni. Jogos kérdés, hogy mégis mi szüksége van ilyenre a világnak, amire nem is lehet egyöntetű választ adni.

Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy a fejlesztők az ARKittel és a Face ID-val olyan új technológiákat kaptak, amelyekkel idáig még nem találkoztak. A felfedezésre pedig a legjobb mód az ehhez hasonló játékok készítése, amelyek később, a technológia “bejáratódásával” könnyen éles, valóban hasznos produktumokká avanzsálódhatnak.

Forrás: The Verge

Ha téged nem nyűgözött le Noshiro bizarr alkalmazása, semmi gond, itt összeszedtük a 2017-es év legjobb AR-os appjait, amelyek valóban jól tükrözik, mire képes az iOS 11-gyel debütált technológia.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!