imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vajon gyorsabb a Galaxy S8, mint az iPhone 7?


Évek óta megy az adok-kapok a Samsung-Apple harcban. Mivel nagyjából fél év különbséggel érkeznek az Apple és a Samsung új csúcsmobiljai, megszokhattuk, hogy egy ideig az Apple áll nyerésre, aztán a Samsung, majd megint fordul a kocka. De vajon mi a helyzet idén.

Mi is írtunk a nemrég bejelentett Samsung Galaxy S8 és S8+ készülékekről, ráadásul egész jókat, hiszen a Samsung igazán kitett magáért az új készülékeivel. Őszintén szólva arra számítottunk, hogy a következő fél évben sorra jönnek majd a tesztek, amikben a Galaxy S8 és az S8+ rommá veri a fél évvel ezelőtt megjelent iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeket, most pedig meg is érkeztek az első összehasonlító tesztek a két gyártó csúcsmodelljeivel. Mivel az iPhone 7 már fél éves talán nem tűnik korrektnek összehasonlítani a Samsung nemrég bemutatott készülékével, de hát a két cégnek ezek most az elérhető legjobb telefonjai, így az összehasonlítás megállja a helyét.

iphone_s8_plus

Nem mintha manapság olyan sokat számítana az okostelefonok sebessége, tekintve, hogy eljutottunk már arra a pontra, amikor nem igazán vesszük észre a processzorok teljesítményének növekedését, de azért ez sem egy utolsó szempont, ha valaki készüléket vásárol. De vajon sikerült a Galaxy S8-nak lenyomnia az iPhone 7-et?

Nézzük először a Geekbench teszteket. A Geekbench szintetikus teszt, a processzorok nyers erejét mutatja meg. Ahogy a lenti képernyőfotón látszik, felemás az eredmény. Egymagos teljesítményben, az iPhone iszonyatosan megveri az S8 processzorát, több mint 80 százalékkal gyorsabb az új versenyzőnél. Több magos számításban már a Samsung nyer, de csak egy hajszállal, hiába a 8 mag szemben az iPohone 7 két magjával. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb alkalmazás egy magot használ, ez pedig az iPhone javára fordítja a mérleget.

galaxys8_vs_iphone7

Jöjjön egy szokásos app indítgatós teszt is, az alábbi videón látszik, hogy az iPhone 7 Plus simán veri az S8-at, annak ellenére, hogy az S8-ban több a memória. Több oka is lehet, hogy az iPhone nyert. Lehet, hogy gyorsabb a tárhely, lehet jobb a memóriakezelés, de simán elképzelhető, hogy egyszerűen jobban optimalizáltak az alkalmazások iPhone-ra.

Sebesség terén az Apple-nek tehát nem nagyon kell aggódnia, főleg, hogy az ősszel érkező iPhone egészen biztosan tovább gyorsul majd.

A végére még egy érdekesség, ez pedig az üzemidő. Elég meglepő, de itt is jobban teljesített az iPhone 7 Plus, és az iPhone 7 sem sokkal maradt el, legalábbis ebben a tesztben, csodát tehát a Samsung sem tudott tenni akkumulátor téren.

Samsung-Galaxy-S8

Összességében nagy különbség tehát nincs, az S8 hozza a tőle elvárható gyorsulást tavalyhoz képest, az iPhone pedig szépen versenyben tartja magát a fél éves vas ellenére is.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!