imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vákummal tenné biztonságosabbá az Apple az iPhone töltését


Több érdekes szabadalom is publikálásra került, ami szerint úgy alakítanák át a Lightning kábelt és a töltőcsatlakozót, hogy egy véletlen vízbeesés során sem keletkezne kár a készülékben és a felhasználóban. A dokumentum szerint az Apple új formájú Lightning kábelben és vákuumban látja a megoldást.

Vízzel és elektromos árammal nem játszunk, ezt már kisgyermek korban megtanuljuk a szüleinktől, hiszen rendkívül veszélyes. Nagy-Britanniában például a bajt elkerülendő eleve nincs is hálózati csatlakozó a fürdőszobákban. Sőt, a tradicionális angol házakban hagyományos villanykapcsoló sincs a fürdőben, hanem az olvasólámpák és a mennyezeti ventilátorok mintájára egy zsinór segítségével lehet a világítást felkapcsolni.

Valószínűleg az Appel vezető dizájnerének, Jony Ive-nak a hazafiassága vezetett az alábbi szabadalmakhoz, ami az áramütéstől óvná meg a felhasználót, ha esetleg véletlen egy kád vízbe ejtené azt. A szabadalmak szerint a cég úgy alakítaná át a Lightning kábelt és a csatlakozót, hogy azok teljes mértékben vízállóak legyenek.

Az első szabadalomban az olvasható, hogy a csatlakozófelület formáját változtatnák meg, amivel lényegében elreteszelnék a csatlakozót. A második már inkább technológiai, mint tervezői megközelítés, ami szerint egy generátor vibrációt keltene a készülékekben, a kábel pedig apró fogantyúkon keresztül képezne vákuumot a töltőcsatlakozóban.

Az Apple tehát nem új csatlakozási szabványon dolgozik, hanem egy teljesen vízálló kábelen, kérdés mikor valósulhat ez meg, ha egyszer egyáltalán megvalósul. Erre pedig az adhat választ, hogy a nemrégiben bejegyzett kérelmeket eredetileg 2016 szeptemberében nyújtották be, egy időben az iPhone 7 megjelenésével, ami az első technikailag vízálló (papíron IP67-re hitelesített csepp- és porálló) telefon volt az Apple kínálatában.

Ez persze nem zárja ki, hogy valaha lesz ilyen, viszont érdemes szem előtt tartani, hogy többezer olyan szabadalom van as Apple birtokában, ami végül sosem valósult meg. Ha viszont igen, akkor jó hír, hogy nem kellene ehhez ismét szabványt váltani, egyszerűen csak egy biztonságosabb kábelt csomagolnának az új iPhone-ok mellé.

Forrás: The Verge 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!