imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valaki egy rakás pénzt fizetett Steve Jobs szandáljáért


Steve Jobs az Apple társalapítójaként ikonikus figurává vált, és bár ő egész biztosan nem akarta, de azért kialakult körülötte egyfajta személyi kultusz. Képregény, film, opera – ezekre már csak legyintünk. Viszont ahogy a középkori szentkultusz csúcsán is jó biznisz volt ereklyékkel kereskedni, úgy jelentős emberek személyes tárgyait árusítani most is az. Legyen az akár egy kitaposott Birkenstock szandál.

Kérdés, ki és hogyan szerzi meg Steve Jobs szandálját vagy NeXT-es garbóját? A válasz Mark Sheff, aki egy természetes alapanyagokból dolgozó szakács volt, míg végül az 1980-as években Jobs Albany-ban található ingatlanának a mindenese, mondhatni „házmestere” lett.

Steve egy állandóan elérhető munkaerőt szeretett volna maga mellé. Organikus kertészetet műveltünk és természetes alapanyagokból főztünk.

Sheff elárulta, hogy úgy tett szert ezekre a relikviákra, hogy összeszedte őket, amikor Jobs megvált tőlük, hisz tudvalevőleg nagyon kevés dolgot birtokolt.

Bizonyos tárgyakat megtartottunk, vagy megoszottunk a többi kertésszel, barátokkal, másokat jótékonysági árverésre bocsájtottunk. A gyűjteményünk, azt kell, hogy mondjam, elég véletlenszerűen alakult ki.

Mondjuk ki, az egykori házmester kikukázta és eltette Steve Jobs szandálját. Ezt a szandált, egy NeXT-es garbót, egy Seiko karórát és még pár apróságot bocsájtottak árverésre. Az induló ár 850 dollár volt, de végül 3575 dollárért (majdnem 1 000 000 forint) keltek el a „relikviák”. A vásárló személyéről egyelőre nincs tudomásunk.

Biztosan még most is kényelmes.
Biztosan még most is kényelmes.

Steve Jobs vonzalma a garbókhoz már a NeXT-nél is kijött.

steve-jobs-love-for-turtlenecks-started-long-before-his-return-to-apple

A garbók előtt Steve csokornyakkendőket hordott, ilyeneket:

bow-tie-jobs

Így:

1984-Steve-Jobs-in-a-bow--003

Ez is a csomag részét képezte.

Szinte vintage.
Szinte vintage.

Ez a póló sajnos nem eladó. Még.

unfortunately-this-t-shirt-is-not-yet-up-for-auction

Kérdés, hogy ha élne, vajon hordana-e Apple Watch-ot Steve, vagy néha felvenné a jó öreg Seikót is?

seiko-watch-jobs2

Sheff egyébként még Facebook oldalt is létrehozott, ahol meg lehet csodálni a gyűjteményét, bár a fényképezéshez úgy néz ki nem iPhone-t használt, vagy csak nagyon remeg a keze, és ezért olyan elmosódottak a képek.

Források: Business Insider via Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!