imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valami elképesztőre készül az Apple


Tegnap este lett hivatalos, tényleg szeptember 9-én tartja a következő termékbemutató eseményét az Apple. Az majdnem teljesen biztos, hogy a keynote-on megmutatják az új iPhone-(oka)t, az utóbbi napokban pedig egyre több helyről záporoznak olyan pletykák, hogy az „iWatch”-ról, vagyis az Apple hordható iPhone-kiegészítőjéről is lehullik a lepel.

A bemutató helyszíne a Cupertinóban található Flint Center művészeti központ lesz. Miért érdekes ez a helyszín? Azért, mert Steve Jobs 30 éve, 1984-ben itt mutatta be az első Macintosh-t, ami teljesen megváltoztatta nem csak az Apple-t, de a számítástechnika világát is. Tim Cookék biztos nem egészen véletlenül választották a Flint Centert, úgyhogy mi is kezdünk egyre jobban izgulni.

Nem a 30 évvel ezelőtti volt egyébként az utolsó keynote itt, 1998-ban itt mutatta be az Apple-höz visszatérő Steve Jobs az első iMacet, majd a rákövetkező évben az iMac SE-t is. Viszont, ahogy az látszik, eddig csak Maceket jelentettek be a Flint Centerben, márpedig erre most elég kevés esélyt látok.

Ami még érdekes, hogy az Apple vad építkezésbe kezdett a helyszínen, egy egész, több emeletes épületet húznak fel a szeptember 9-i eseményre. Hogy pontosan miért kell oda ez a dobozszerű, fehér, két- vagy háromemeletes épület, azt egyelőre senki nem tudja, hiszen magának a Flint Centernek is elég nagy a befogadóképessége, több mint 2400 ember fér be, ami jóval több, mint általában az Apple keynote-okra meghívott vendégek száma. Összehasonlításképp: a WWDC-knek helyt adó Moscone Center kapacitása 1340 fő. Az elbarikádozott és biztonsági emberekkel körbevett objektumot külföldi újságírók próbálták megközelíteni, illetve megkérdezni, hogy miért is épül, de természetesen válasz nélkül elzavarták őket.

Íme pár – sajnos elég tré minőségű – kép:

Kép forrása: MacRumors.
Kép forrása: MacRumors.
Képek forrása: The Loop.
Képek forrása: The Loop.
Képek forrása: The Loop.
Képek forrása: The Loop.
A helyszín térképe, és az Apple nagy dobozának a helye. Kép forrása: MacRumors.
A helyszín térképe, és az Apple nagy dobozának a helye. Kép forrása: MacRumors.

A szeptember 9-én magyar idő szerint este 7-kor tartandó Apple keynote-ot természetesen mi is élőben fogjuk közvetíteni itt az iMagazinon. Reméljük a WWDC-hez hasonlóan lesz az Apple-nek élő videós közvetítése is, erről azonban még egyelőre nincsenek hírek.

Forrás: The Verge.

Szerk: Szerintem az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Keynote-jára készül az Apple. Egyszerűen nem lehet véletlen, hogy pont abba az épületbe teszik idén a rendezvényt, ahol Steve Jobs 30 éve az első Mac-et mutatta be. Elképzelésem sincs, hogy mire készülnek, de az biztos, hogy ennél jobban még nem vártam Apple keynote-ot. Szerintetek mire készülnek? – Handras

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!