imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valami NAGY dologra készülhet az Apple!


És nem, most kivételesen nem az iPhone 8-ra, az iMac Próra, vagy a Watch 3-ra gondolunk, hanem valami egészen más, sosem látott… őőő… valamire.

Érdekes felfedést tett a Wall Street Journal. Kicsit turkáltak az Apple pénztárcájában és megnézték, mire költik a milliárdokat. Arra jutottak, hogy a most júliusban záródó negyedévben 15%-kal növekedett a kutatás-fejlesztésre fordított kiadások mértéke. Ezzel együtt az elmúlt 12 hónapban összesen 11,2 milliárd dollárt költöttek fejlesztésekre, azaz a teljes bevétel 5%-át forgatták vissza ebbe a területbe.

Ez persze önmagában nem különösebben érdekes, hacsak figyelembe nem vesszük a „történelmi” kontextust.

Az Apple 2004 óta nem fordította bevételének ekkora hányadát kutatás-fejlesztésre. 2004 pedig történetesen pont három évvel az első iPhone bemutatása előtt volt, feltehetőleg ekkortájt kezdődött meg a fejlesztés. A Wall Street Journal ebből kiindulva úgy számol, hogy pár éven belül

az iPhone jelentőségével összemérhető, hatalmas dobásra készül az Apple.

Hogy ez mit takarhat, természetesen senki nem tudja, de több projekt is könnyen elképzelhető. Ott van például az Apple Car, ami úgy néz ki, mégis csak egy valós, fizikai autó lesz, nem csak egy önvezető szoftver. De az ex-Google műholdszakértőkből alakult csapat is indokolhatja a költekezést.

Forrás: 9to5mac

Elon Musk szerint az Apple már így is elkésett az önvezető autós projektjével, szóval ha csak pár év múlva látunk az Apple Carból valamit, akkor annak tényleg nagyot kell szólnia.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!