imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valami nagyon furcsán dolgozik az Apple


Egy olyan eszközre kért védelmet az Apple az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalától, amilyet eddig még sosem láttunk tőlük. A kérdés már csak az, vajon mit kezdenek vele?

Amikor az ember végigböngészi, milyen szabadalmakat adott be a cég mostanában, általában nem érik nagy meglepetések: egy kis új technológia az iPhone-hoz, valami sci-fi mutatvány az Apple Watch-nak, esetleg egy nagyobb fejlesztés az iMac-en. Aztán egyszer csak szembejön veled ez:

1

A képet elnézve a következő tippek születtek meg bennem: iKukta, iChemtrail, iBomba. Az nem tűnik valószínűnek, hogy az Apple vasedény szaküzletet tervez nyitni a jövőben. Inkább esélyes, hogy egy olyan eszközt láthatunk, ami egy eddig sosem látott projekt része, esetleg egésze. Tekintve, hogy ezeket a szabadalmak csak a legkisebb százalékban szoktuk viszontlátni a valóságban, a megjelenése valószínűleg soha nem fog megtörténni. Viszont!

Ilyen szabadalmat nem szoktak csak úgy találomra beadni, hogy hátha majd egyszer jól jön. Arra ott van egy rakat, a mai termékpalettához kapcsolódó beadvány. A kérelem tehát mindenképpen arról árulkodik, hogy lapul valahol egy projekt az Apple tervezőasztalán, amihez a képen is látható készülékek kellenek. Ez persze mindenki fantáziáját megmozgatta internetszerte. Volt, aki párásító berendezésre tippelt, volt aki szerint ilyenek kütyük biztosítják majd, hogy minden Apple Store-ban ugyanolyan illat legyen, és akadt olyan ötlet is, hogy valami interaktív pára-hologram mágia van készülőben.

Én személy szerint a hamvába holt autósprojektet érintő találgatás mellett tettem le a voksom. Teljesen beleillene a képbe, hogy amíg fizikailag is létező járműben gondolkodott az Apple, ilyesmi ketyere tölthette volna be a légfrissítés, páratartalom-szabályozás, illatosítás funkcióit. A Mercedes-Benz egyébként csinált is valami hasonlót, és egészen jól néz ki.

                                     1.10.2013     2     W205 2014 New Model (MB-ECE)     MP/RI                                 [1030700000]Ausstattungen/Interieur/Ablagen     Zierelemente Holz Linde linestructure hellbraun glänzend (H24), Handschuhfach, EXCLUSIVE Interieur (P22)     C-Klasse Limousine, C 220 BlueTEC, Zierelemente Holz Linde linestructure hellbraun glänzend (H24), Handschuhfach, EXCLUSIVE Interieur (P22)         sachlich-informativ (Grayshade)     DGM Kommuni

A fenti képződmény szakszerű megnevezése vaporizer, amire nem tudom, hogy van-e jó magyar szó (párásító, de mondjuk hogy nincs – a szerk). A lényege, hogy egy tetszőleges folyékony halmazállapotú anyagot lehet beletölteni, amit utána a fűtőszál gőzzé/gázzá alakít. A technológiát már széles körben alkalmazzák, ilyen elven működnek például az e-cigik is. Attól függően tehát, hogy milyen anyagot töltenek bele, a felhasználási terület gyakorlatilag bármi lehet, ezért is indultak meg a találgatások. Nem is értem, hogyan tudtak erre szabadalmat szerezni.

Forrás: Verge

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!