imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Valami nem stimmel néhány új iPhone töltésével


Feltehetőleg egy hamarosan javításra kerülő szoftveres probléma miatt néhány iPhone készülék bizonyos töltőkkel nem tölt, ha a kijelző ki van kapcsolva.

Sorra gyülekeznek a különböző fórumokon – köztük az iMagazin kommentelői közt is – azok a felhasználók, akik új iPhone XS vagy iPhone XS Max készüléke rendellenesen viselkedik töltés közben.

A probléma gyökere, hogy az új modellek némelyike (nem mindegyik készüléken jön elő, a nálunk lévő készülékeket például nem érinti) csak akkor hajlandó tölteni, ha a kijelző aktív, kikapcsolt állapotban nem. Az eddig tapasztalatok szerint többféle variációban is feltűnt már az anomália.

A leggyakoribb altípus, amikor a készülék azonnal elkezdi a töltést, amint a felhasználó felébreszti a kijelzőt. Vannak viszont, akiknek nem csak felébreszteni kell a készüléket, de újra is kell csatlakoztatni a töltőkábelt a megfelelő működéshez. A legritkább esetben pedig az iPhone nem hajlandó reagálni egy bizonyos pont után, ha úgy csatlakoztatták a Lightningot, hogy a kijelző ki volt kapcsolva.

Jelenleg két megállapítás tehető biztosan a jelenséggel kapcsolatban:

  • Nem minden készüléket érint. A fentebbi videóból is látszik, hogy csak bizonyos példányok nem hajlandóak rendesen viselkedni.
  • Nem minden töltési mód érintett. A legtöbb beszámoló szerint csak bizonyos töltők, töltési módok hívják elő a hibát.

Amit viszont nem tudunk még biztosan:

  • Pontosan mi okozza a problémát.
  • Pontosan mennyi készülék érintett.
  • Milyen töltőkkel, töltési típusokkal jelentkezik a gond.
  • Szoftveres vagy hardveres problémáról van-e szó.
  • Hogyan javítható.

A legnépszerűbb feltételezés szerint az iOS 11.4.1-gyel bevezetett USB Restricted Mode valamilyen rendellenes működése a felelős. A funkció feladata, hogy korlátozza a csatlakoztatott USB eszközöket, hogy csak a készülék feloldása után történhessen adatforgalom rajtuk keresztül, ellehetetlenítve ezzel a titkosszolgálatok népszerű feltörési módszereit.

Erre rácáfol viszont, hogy a hivatalos Apple dokumentáció szerint a töltést egyáltalán nem érinti a funkció; illetve hogy a korlátozás kikapcsolása után is jelentkezik a probléma. Egyelőre tehát nem tudunk megoldása javaslattal szolgálni, az viszont biztos, hogy az Apple prioritásként fogja kezelni az ügyet, lévén, hogy az elég kellemetlen a vállalatra és a frissen debütált készülékekre nézve is.

Amit mi ígérhetünk, hogy amint lesz hivatalos kommunikáció az Apple részéről, vagy kiderül a hiba forrása, megoldása, arról azonnal beszámolunk a magazinon.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!