imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Valamiért nem volt kelendő a 10 000 dolláros arany Apple Watch


Mark Gurman Jeff Williamsszel készült interjújában olyan anekdoták is megemlítésre kerültek, melyek egészen 2013-ig, az Apple Watch bemutatása előtti időkre is visszanyúlnak. 

Az első ilyen sztori szerint alig pár hónappal jártak a Watch 2015-ös bemutatása előtt, amikor is néhány alkalmazott egyre inkább allergiás kezdett lenni az órára. Nem munkaundoritiszt kaptak, hanem valóban allergiás reakciókat mutattak az óra akkori bevonatában található nikkel ötvözetre. Mit volt mit tenni, Williamsnek, akit mostanában Cook utódjaként is emlegetnek, meg kellett hozni a döntést. Többezer már legyártott óra ment a levesbe és találniuk kellett egy másik ötvözetet, amivel működhet a dolog.

Image result for apple watch steel

Az orvosi acél és aluminium házas Apple Watch modellek, valamint az óraszíjak orvosi acél részei, a fém darabok a Hermés szíjakon és a mágnesek is mind tartalmaznak egy kis nikkelt. Ugyanakkor, az ezekben foglalt fém mennyisége jóval az európai REACH által szabályozott mennyiség alá esik. És bár ez a nagyon kicsi mennyiség ritka, hogy problémát okozna, az óra viselőjének tisztában kell lennie az anyagösszetétellel, ha mégis probléma adódna.

Ami ennél viszont sokkal érdekesebb, az a több, mint 10 000 dolláros árat kóstáló, 18 karátos arany Apple Watch Edition. Mondanunk sem kell, hogy egy egészen szűk piaci résre targetált eszközről van szól. Az eladási statisztikákat tárgyaló riportban azonban olyan kifejezések kaptak helyet a termék neve mellett, mint “alig pártízezer” és “kevés értékesített darab az első két hét után”.

Nem meglepő, hogy a terméket hamar ki is vezették a termékpalettáról 2016 szeptemberében, alig 16 hónapot élt meg a forgalmazás.

Kár lenne érte? Mi nem tudjuk eldönteni, szebb a rozéarany?

Forrás: Bloomberg

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!