imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valós sebességteszt: iPhone 7 vs Galaxy Note 7


A benchmark tesztek már bizonyították, hogy bizonyos esetekben az iPhone 7 gyorsabb, mint az új MacBook Air, de engem például sokkal jobban szokott az foglalkoztatni, hogy valójában mit jelent ez. A PhoneBuff egyik videója pont egy ilyen összehasonlítást mutat be, méghozzá az Apple új telefonját a Galaxy Note 7-tel versenyeztetik a srácok. Habár az iPhone 7 erejét ez a videó is jól demonstrálja, én reménykedtem abban, hogy a versenytárs az iPhone 6s lesz.

Rengetegen vannak akik úgy gondolják, hogy a folyton erősödő processzoroknak igazából nincs különösebb jelentősége már, és részben igazuk is van. Az iOS a jelenleg árusított összes iPhone-on félelmetesen gyors. Haszna természetesen mindig van az erősebb hardvernek, ez jelen esetben a szebb és igényesebb szoftver (ideértve az operációs rendszert és az alkalmazásokat), ami még gyorsabban működik, mint eddig. Ezt viszont akármennyire is szeretnénk, csak benchmark számokkal nem lehet lemérni.

iphone-7-geekbench-scores

A PhoneBuff csapat célja az, hogy a lehető leghitelesebb tesztet csinálja. Mivel rengeteg minden befolyásolja a telefon sebességét (pl. az animációk időtartama), így arra jutottak, hogy egy olyan tesztet csinálnak, ami a hétköznapi használatot szimulálja leginkább. Az általuk végzett tesztek két lépcsőből állnak: az első lépcső az alkalmazások megnyitása, feladat végrehajtás, majd -váltás, illetve a második lépcső a futó alkalmazások újra megnyitása memóriából.

iphone_7

Na de térjünk is vissza a tényleges tesztre, ugyanis az eredmény tényleg meglepő. A teszt végeredménye, hogy az iPhone 7 lekörözte a vetélytársát, igaz ennek érdekes oka van. Mint tudjuk, az iPhone 7 2 GB RAM-mal érkezik (a Plusban 3 GB található), szemben a Galaxy Note 7 4 GB RAM-jával. Ennek ellenére a Samsung csúcstelefonja nem tartotta a memóriában az alkalmazásokat, hanem látszólag újranyitogatta őket, míg az iPhone 7 igen. Számomra pedig már ezzel óriásit bizonyított (megint) az Apple, hogy a hardver és a szoftver közös tervezésével többet lehet kihozni egy készülékből mint a nyers erővel.

iphone7_2

Persze már az első körben tátva maradt a szám, hiszen az iPhone 7 az első lépcsőt kevesebb, mint 1 perc 15 másodperc alatt csinálta meg. Ha átlagot számolunk, akkor az percenként 11 alkalmazás, de akkor még nem számoltuk bele, hogy közben egyébként videót is rendereltünk. A következő körre már elég volt csak 25 másodperc. Ha ugyanúgy átlagot számolunk, akkor ezzel a sebességgel egy perc alatt 38 alkalmazást tudnánk megnyitni. Persze ezek csak átlagok és a való életben teljesen más adat lenne, de azért érdekes eljátszani a számokkal.

De nézzétek meg a saját szemetekkel:

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!