imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valós térerő kijelzése iPhone-on


Lassú a net, szakadozik a hívás? Ne hagyd, hogy az iPhone státuszjelzője megvezessen, mutatjuk hogyan tudod leellenőrizni a valós térerőt!

Egy kicsit mélyrehatóbb tippet hoztunk mára, ami valószínűleg a régi felhasználóknak is újdonság lesz. Az iPhone-ok rendelkeznek egy eldugott menüvel, ahol a telefon adatkommunikációját tarthatjuk számon. Ismerős ugye, amikor nemcsak az oldalak nem töltenek be, ráadásul még a telefonhívások is recsegnek, annak ellenére, hogy az iPhone státuszjelzője szerint van még térerő ott, ahol tartózkodunk.

Nos, abban az esetben, ha leszeretnénk ellenőrizni, hogy ez valóban így van-e, koppintsunk a telefon ikonra. Pötyögjük be a következő kódot:

*3001#12345#*

Majd nyomjunk a tárcsázás gombra. Ez elővarázsol egy rejtett menüt, amiben mindenféle fura információt fogunk látni az adatkapcsolatunkról. Koppintsunk az LTE opcióra, majd a Serving Cell Meas menüpontra. Ezen a felületen két feljegyzendő adatot olvashatunk le. Az rsrp0 mutatja az aktuális jelerősséget, dBm-ben kifejezve, azaz a decibel-milliwatt mértékét.

A decibelt a rádióelektronikában két mért elektromos teljesítmény arányának kifejezésére használják. Az m az abszolút elektromos egységre utal. Ezt egy negatív szám fogja jelölni, -40 és -130 közti értéket. A -80-nal már elégedettek lehetünk, a -110 vagy annál alacsonyabb érték nagyon rossznak számít.

A városban könnyen előfordulhat, hogy egy forgalmas péntek délután akár a -100-at is verdesheti ez az érték, ez még épp, hogy elfogadható. Az rsrp1 pedig a készenléti jelerősségét mutatja. Ezekre akkor kapcsolódik az iPhone, ha a fő jelszóró torony nem elérhető. Itt szintén ugyanazok az értékek az ideálisak, mint az előbbi esetben.

Megjegyzés: A cikkben leírt módszer a 4G képes iPhone-okra értendő, modellenként és országonként is eltérő lehet.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!