imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Valósághű aksiteszten tarolt az iPhone 11 Pro Max


Az idei iPhone széria csupán egy csendesebb frissítést kapott, azonban a kamerák és az aksik terén igencsak szembetűnő változásokat láthattunk. Utóbbira kevesebb figyelem hárult eddig, most viszont egy teszt erejéig összeeresztették az egyik legnagyobb riválisával.

Sokan illeték kritikával az idei Keynote-ot, amiért első ránézésre nem történtek túl nagy fejlesztések. Mint azóta kiderült, erről természetesen szó sincs. Szinte tényként állítható, hogy az Apple a 2020-as iPhone-okra gyúr inkább, már most rengeteg pletykát hallhattunk az jövő évi generációról, nagy részüket az iPhone 11-es széria megjelenése előtt.

A legnagyobb hangsúlyt kétségkívül a kamerák kapták, viszont történt előrelépés az aksik terén is, ráadásul nem is kicsi! Az iPhone 11 esetében mintegy – szerényebb – 1 órával, a high-end modelleknél viszont 4, valamint 5 órával hosszabb üzemidőt ígért nekünk az Apple az előző szériához képest. Ez remekül hangzik, azonban jól tudjuk, hogy laborkörülmények között sok minden lehetséges.

Nemrég írtunk róla, hogy az idei csúcsmodell – azaz az iPhone 11 Pro Max – lényegében minden konkurenst lealáz aksi tekintetében. A tesztet a jól ismert Mrwhosetheboss YouTube csatorna készítette, és benne szerepelt a komplett idei iPhone paletta, a Huawei Mate 30 Pro, valamint a Samsung Galaxy Note 10+. A fent látható új tesztben ez utóbbi és az iPhone 11 Pro Max összecsapását láthatjuk.

Már a múltkori videó kapcsán is nehéz lenne kijelenteni, hogy a készítő részrehajló lenne, azonban a mostani összehasonlítás tényleg eléggé igazságosnak tűnik. A két modellen teljesen azonos alkalmazásokat futtatnak, 1 órás turnusokban váltva őket. Amit viszont mindenképpen kiemelnénk az az, hogy gondoltak a passzív időtartamra is, ezért a teszt közepére betettek egy 16 órás intervallumot, amikor még a kijelző sem villant fel.

Érdekes volt látni, hogy a két készülék használat nélkül milyen mértékben merült az időszak végére. Az iPhone mindössze 6%-ot veszített, míg a Galaxy Note 10+ 10%-ot. 16 óra alatt természetesen egyik sem vészes, de az arányok mindenesetre érdekesek. A mostani teszt végén is hasonló eredményeket kaptunk, mint a múltkoriba, az iPhone 11 Pro Max némileg leiskolázta a vetélytársat.

Tegyük hozzá, hogy az eredmények mindkét készülék esetében igencsak meggyőzőek. A Samsung zászlóshajója a teszt során végül 9 óra 3 perc képernyőidő után adta meg magát, az Apple csúcskészüléke valamivel hosszabb ideig, 11 óra 5 percig bírta a nyüstölést. Egy átlagos felhasználó, aki esténként töltőre dugja vagy helyezi a telefonját, nem igen érzi meg a kettő között különbséget. Azonban azok, akik sokat játszanak, vagy valamilyen hardverigényesebb folyamattal ütik el az időt, azok mindenképpen értékelni fogják a több naftát.

Az eredmények egyébként azért is érdekesek, mert ha csak a specifikációk alapján fogadnánk, akkor rendesen bebukhattuk volna a tétet. Ugyan az iPhone 11 Pro Maxban van az eddigi legnagyobb – 3969 mAh-ás – aksi, a Note 10+ 4300 mAh-ás teleppel rendelkezik. Ami némileg ellensúlyozhatja a mérleg nyelvét, az a kijelzők mérete, valamint azok felbontása.

Ezekben a Note 10+ esetében valamivel nagyobbak, amik magyarázhatnak némi fogyasztástöbbletet, de papíron még így is a Samsungnak kellett volna győzedelmeskednie, már ha csak a specifikációkból indulunk ki. A valóság viszont jól látható, az iPhone 11 Pro Max a – tavalyi modellekhez viszonyított 5 órás üzemidő többletének köszönhetően durván 2 órával tovább bírja a kiképzést, minta Note 10+.

Titeket mennyire győzött meg a teszt eredménye? Szerintetek is nagyjából reálisak az értékek?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!