imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Valósághű aksiteszten tarolt az iPhone 11 Pro Max


Az idei iPhone széria csupán egy csendesebb frissítést kapott, azonban a kamerák és az aksik terén igencsak szembetűnő változásokat láthattunk. Utóbbira kevesebb figyelem hárult eddig, most viszont egy teszt erejéig összeeresztették az egyik legnagyobb riválisával.

Sokan illeték kritikával az idei Keynote-ot, amiért első ránézésre nem történtek túl nagy fejlesztések. Mint azóta kiderült, erről természetesen szó sincs. Szinte tényként állítható, hogy az Apple a 2020-as iPhone-okra gyúr inkább, már most rengeteg pletykát hallhattunk az jövő évi generációról, nagy részüket az iPhone 11-es széria megjelenése előtt.

A legnagyobb hangsúlyt kétségkívül a kamerák kapták, viszont történt előrelépés az aksik terén is, ráadásul nem is kicsi! Az iPhone 11 esetében mintegy – szerényebb – 1 órával, a high-end modelleknél viszont 4, valamint 5 órával hosszabb üzemidőt ígért nekünk az Apple az előző szériához képest. Ez remekül hangzik, azonban jól tudjuk, hogy laborkörülmények között sok minden lehetséges.

Nemrég írtunk róla, hogy az idei csúcsmodell – azaz az iPhone 11 Pro Max – lényegében minden konkurenst lealáz aksi tekintetében. A tesztet a jól ismert Mrwhosetheboss YouTube csatorna készítette, és benne szerepelt a komplett idei iPhone paletta, a Huawei Mate 30 Pro, valamint a Samsung Galaxy Note 10+. A fent látható új tesztben ez utóbbi és az iPhone 11 Pro Max összecsapását láthatjuk.

Már a múltkori videó kapcsán is nehéz lenne kijelenteni, hogy a készítő részrehajló lenne, azonban a mostani összehasonlítás tényleg eléggé igazságosnak tűnik. A két modellen teljesen azonos alkalmazásokat futtatnak, 1 órás turnusokban váltva őket. Amit viszont mindenképpen kiemelnénk az az, hogy gondoltak a passzív időtartamra is, ezért a teszt közepére betettek egy 16 órás intervallumot, amikor még a kijelző sem villant fel.

Érdekes volt látni, hogy a két készülék használat nélkül milyen mértékben merült az időszak végére. Az iPhone mindössze 6%-ot veszített, míg a Galaxy Note 10+ 10%-ot. 16 óra alatt természetesen egyik sem vészes, de az arányok mindenesetre érdekesek. A mostani teszt végén is hasonló eredményeket kaptunk, mint a múltkoriba, az iPhone 11 Pro Max némileg leiskolázta a vetélytársat.

Tegyük hozzá, hogy az eredmények mindkét készülék esetében igencsak meggyőzőek. A Samsung zászlóshajója a teszt során végül 9 óra 3 perc képernyőidő után adta meg magát, az Apple csúcskészüléke valamivel hosszabb ideig, 11 óra 5 percig bírta a nyüstölést. Egy átlagos felhasználó, aki esténként töltőre dugja vagy helyezi a telefonját, nem igen érzi meg a kettő között különbséget. Azonban azok, akik sokat játszanak, vagy valamilyen hardverigényesebb folyamattal ütik el az időt, azok mindenképpen értékelni fogják a több naftát.

Az eredmények egyébként azért is érdekesek, mert ha csak a specifikációk alapján fogadnánk, akkor rendesen bebukhattuk volna a tétet. Ugyan az iPhone 11 Pro Maxban van az eddigi legnagyobb – 3969 mAh-ás – aksi, a Note 10+ 4300 mAh-ás teleppel rendelkezik. Ami némileg ellensúlyozhatja a mérleg nyelvét, az a kijelzők mérete, valamint azok felbontása.

Ezekben a Note 10+ esetében valamivel nagyobbak, amik magyarázhatnak némi fogyasztástöbbletet, de papíron még így is a Samsungnak kellett volna győzedelmeskednie, már ha csak a specifikációkból indulunk ki. A valóság viszont jól látható, az iPhone 11 Pro Max a – tavalyi modellekhez viszonyított 5 órás üzemidő többletének köszönhetően durván 2 órával tovább bírja a kiképzést, minta Note 10+.

Titeket mennyire győzött meg a teszt eredménye? Szerintetek is nagyjából reálisak az értékek?

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!