imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valósidejű kollaborációval bővült az Office for Mac


16.9-es verziószámra ugrott a Microsoft Office 2016 for Mac, amely egy nagyon hasznos funkcióval örvendezteti meg a Maces felhasználókat. Mostantól egyszerűen szerkeszthettek valósidőben dokumentumokat munkatársaiddal.

Hitbeli meggyőződés kérdése, hogy ki, mivel szeret szerkeszteni Macen. Mi már csak a mothership-faktor miatt is a Pages, Keynote, Numbers szentháromságot részesítjük előnyben, amikhez egyébként már jó ideje elérhető a Microsoftos társaihoz most érkezett újdonság. Ez persze semmit nem csorbít a frissen debütált funkció érdemein, hiszen be kell látni, a mai napig az Office az irodai szoftvercsomagok alapköve.

A dolog papíron pofonegyszerű: készítesz egy dokumentumot, amit szeretnél megosztani másokkal. Elmented a OneDrive tárhelyedre. Majd a menüből, vagy a jobb felső sávban kiválasztod a Share lehetőséget, megadod a kolléga e-mail címét, akinek pillanatokon belül meg is jelenik a doksi a megosztott mappában. Ezután indulhat a közös szerkesztés, színeket rendelhetünk az egyes személyekhez, folyamatosan láthatjuk a csatlakozott fiókok miniatűrjét és hasonlók. Egyszóval minden megvan, amire szükség lehet.

A gyakorlatban azért kicsit megküzdöttünk az első beüzemeléssel, de miután ráéreztünk a folyamat ízére már könnyedén ment minden. Valószínűleg csak elszoktunk az Office használatától. A kollaborációra a Word, az Excel és a PowerPoint alkalmazásokban is van lehetőség. Ráadásul nem ez az egyetlen újítás, ami a 16.9-es verzióval érkezett.

Csak felsorolásszerűen, de jött még:

  • automatikus mentés a felhőbe
  • verziótörténet a változások nyomonkövethetőségének érdekében
  • a pivot táblák jobb támogatása Excelhez
  • felesleges hang- és videóanyagok levágása PowerPointban
  • szintén itt az egérmutató “lézerpointerként” is használható mostantól
  • az Outlook pedig kezeli a suhintó gesztusokat, például levelek archiválásához vagy törléséhez elég egy jobbra/balra simítás
  • illetve ez utóbbi Google Calendar és Contacts támogatást is kapott

Ha tehát rendszeresen használod a Microsoft Office termékcsomagot, mindenképpen vess egy pillantást a frissítésre, csomó hasznos dolgot találhatsz.

Már csak azért is, mert tavaly előtt, év végén magyarul is megtanult.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!