imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Valósidőben választja le a hátteret videókról az Apple legújabb szerzeménye


Ismét egy, a vállalat AR törekvéseihez kapcsolható startupot vásárolt fel az Apple. Gyűlik szépen a tudás a kiterjesztett valóság szemüveghez…

Az Apple szépen csendben a fű alatt felvásárolta a dán székhelyű Spektralt. A startup arra specializálódott, hogy a legmodernebb gépi tanulásos algoritmusokkal valós időben leválasszák egy adott videóból a hátteret. A 30 millió dolláros üzletet elvileg már tavaly lezongorázták, de csak most derült fény rá.

Aki szórakozott már ilyesmivel Phtoshopban tudja, hogy háttértől függően elég macerás tud lenni a háttér leválasztása, kiváltképp a haj és hasonló kevésbé egyértelmű élekkel rendelkező objektumoknál – főleg ha az ember igényes munkát szeretné végezni. Namost a Spektral algoritmusai állítólag képesek ezt a műveletet másodpercenként 60 képkockán elvégezni.

A mélyneurális hálók, a spektrális gráfelmélet és a modern GPU-k számítási erejét kombinálva a motorunk képes a kamerából érkező képeket és videót valósidőben (60fps) feldolgozni közvetlenül az eszközön – áll a startup honlapján.

Köztudott, hogy az Apple a kiterjesztett valóságban látja a jövőt. Az ARKit és a hozzá kapcsolódó alkalmazások sora még csak a kezdet, ha igazak a hírek, 2020 körül egy AR szemüveget is be fog mutatni a cég. Ezzel párhuzamosan pedig sorra kebelezi be az érdekesebbnél érdekesebb startupokat, gondoljunk például a szintén tavalyi vételnek számító SensoMotoric Instruments-re.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!