imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Váltás Androidról iPhone-ra 7 lépésben


Ha mostanában a váltáson gondolkodtál, akkor van egy nagyon jó hírünk: pofonegyszerű a procedúra. Pillanatok alatt átvarázsolhatod a személyes adataidat a régi telefonodról az új iPhone-odra, méghozzá adatvesztés nélkül. Következzen az Androidról iOS-re migrálás hét lépésben.

Miután az Apple az utóbbi hetekben Androidról iPhone-ra váltós videókkal bombázza a netet, úgy gondoltuk, nem árthat frissíteni a tudástárat, hiszen lehetséges, hogy sokan nem ismerik még a Váltás iOS-re nevű alkalmazást. Ennek segítségével néhány lépésben bárki könnyen átmásolhatja régi készülékéről a féltve őrzött adatait, beleértve a kontaktokat, e-maileket, könyvjelzőket, egyebeket.

 

Mindenek előtt szerezzük be a lehető legfrissebb Android (Android 4.0 vagy annál frissebb) verziót a jelenlegi készülékünkre, illetve érdemes ugyanezt megtennünk a céleszközön is. Ha új iPhone-t vásárolunk, akkor ezzel nem lesz problémánk, de mindenképp ellenőrizzük le, hogy iOS 9 vagy annál újabb operációs rendszer fut az iPhone-on. Ennél régebbi rendszeren nem fog működni az adatköltöztetés; ez azt is jelenti, hogy a nem támogatott rendszerek kiestek ebből a körből.

Töltsük le a Váltás iOS-re nevű alkalmazást a Google Play-ből, csatlakozzunk a Wi-Fi hálózatra és dugjuk töltőre a telefonokat a biztonság kedvéért. Előfordulhat, hogy megfeledkezünk az SD kártyán tárolt adatokról, amik nem férnek rá az új iPhone-ra, ennek megoldásaként a folyamat során egyesével is megadhatjuk, hogy miket szeretnénk átmásolni és miket elvetni. A költöztetéshez állítsuk gyári állapotba az iPhone-t. Ha már belaktuk a telefont és utána szeretnénk adatokat áthelyezni az előzőről, akkor készítsünk egy biztonsági mentést, amit később visszaállíthatunk.

  1. A nullázást követő első lépésként új iOS eszközként állítsuk be az iPhone-t, majd válasszuk ki az Adatok áthelyezése Androidról lehetőséget. Ha már beállítottuk az iPhone-t és nem a megfelelő opciót választottuk, akkor kezdjük elölről az egészet. Ennyit igazán megérnek a személyes adataink.
  2. A régi telefonon nyissuk meg a Váltás iOS-re alkalmazást. Itt csupán annyi a dolgunk, hogy elfogadjuk a felhasználási feltételeket, majd lekérjük a migráláshoz szükséges hitelesítő kódot.
  3. Eközben léptessünk tovább az iPhone-on, és várjuk meg míg megérkezik a kód. Egy 10 vagy 6 jegyű számkombinációt kell kapnunk.
  4. Pötyögjük be a régi készüléken a kapott kódot és várjuk meg, amíg a telefon feldobja az Adatok áthelyezése képernyőt.
  5. Most megadhatjuk, hogy miket szeretnénk átmásolni, például e-mailek, kontaktok, fényképek, videók, könyvjelzők (Chrome esetén érdemes a legfrissebbre frissíteni), naptárak, előzmények, stb. A másolás hosszabb ideig is eltarthat, ez idő alatt elszívhatunk egy cigit (akár többet is, ha lassú az otthoni Wi-Fi), de akár csinálhatunk valami hasznosat is. A másoláshoz szükséges idő az internet sebessége és a mozgatni kívánt adat méretének függvényében változhat. Semmi esetre se szakítsuk meg a folyamatot, hiába írja egyik vagy másik annak befejeztét. A Váltás iOS-re app alapértelmezettként átmásolja az Androidon használt alkalmazásokat is, feltéve, hogy az az App Store-ban is megtalálható (99%-ban igen). A fizetős alkalmazások azonban nem fognak automatikusan letöltődni, a rendszer iTunes kívánságlistára helyezi őket. Ezeket újra meg kell vennünk, ha továbbra is használni szeretnénk.
  6. Ha mindkét telefonon azt látjuk, hogy befejeződött a másolás, akkor léptessünk tovább az iPhone-on és fejezzük be a további beállításokat.
  7. A biztonság kedvéért ellenőrizzük le, hogy minden adat rendben átmásolódott. Ha esetleg nem, akkor manuálisan is hozzáadhatjuk a hiányzó elemeket iTuneson keresztül.
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!