imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Változik az Instagram algoritmusa


Az Instagram az indulása óta meglehetősen logikusan jeleníti meg a tartalmakat a felhasználóknak: a feltöltés ideje alapján mutatja sorrendben azoknak a fotóit, akiket korábban elkezdtünk követni. A tervek szerint azonban ez megváltozik a közeljövőben.

Az Instagram egy blogposztban jelentette be, hogy a következő hónapok során megváltoztatják az algoritmust, ami alapján az általunk követett felhasználók képeit láthatjuk a „falunkon”. Erre a cég szerint azért van szükség, mert a felméréseik alapján az átlagos felhasználó a feed 70%-áról lemarad. Vagyis nagy esély van arra, hogy nem futunk bele azokba a tartalmakba, amik igazán érdekelnének minket. Így ír az Instagram az általuk kitalált megoldásról:

Az élmény javítási érdekében hamarosan úgy láthatod a fotókat, hogy azok lesznek elöl, melyek szerintünk a legjobban érdekelnek téged. A faladon a fotók és videók sorrendje az alapján jön létre, hogy mennyire valószínű, hogy érdekel az adott tartalom, mi a kapcsolatod a tartalmat feltöltő személlyel, illetve mennyire időszerű az adott poszt. Először csak a tartalmak sorrendjének optimalizálására fókuszálunk – minden ugyanúgy ott lesz mint eddig, csak más sorrendben.

Instagram

Az Instagram ígérete szerint nem fogják elkapkodni a váltást, próbálják a lehető legjobb algoritmust megalkotni az új sorrendhez, ezért az elkövetkező hónapokban fogjuk csak érezni a hatását. Egy egyszerű példával akarják érzékeltetni azt, hogy mire számíthatunk:

Ha a kedvenc zenészed kitesz egy videót az előző esti koncertről, ez fog várni amikor felkelsz reggel, függetlenül attól, hogy hány felhasználót követsz, vagy milyen időzónában élsz. Arról sem fogsz lemaradni, ha a legjobb barátod feltölt egy fotót az új kiskutyájáról.

A posztok átrendezésével egy újabb ponton fog hasonlítani az Instagram a szolgáltatást 2012-ben felvásárló Facebookhoz. Nem sokkal a felvásárlás után jelentek meg ugyanis a szponzorált posztok (vagyis reklámok) a képmegosztó közösségi szolgáltatásban, a fenti bejelentés pedig egy, a Facebook-fal jelenlegi működéséhez nagyon hasonló algoritmus terveit vázolja fel.

A felhasználók egyébként nem tűnnek túl lelkesnek a bejelentéssel kapcsolatban, az Instagram blogposztja alatt számtalan reakció olvasható, melyben rossz ötletnek tartják a változást, illetve olyan véleményeket is olvashatunk, hogy a Facebook teljesen el fogja rontani az Instagramot. Reméljük, az új algoritmus opcionális lesz.

Forrás: Instagram Blog via iMore.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!