imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Van olyan, aki nem hisz az iPhone 8 sikerében


A Wall Street hatalmas sikerre számít. A Deutsche Bank szerint viszont indokolatlanul túlbecsülték a várható iPhone 8 eladásokat, és nem vettek figyelembe egy halom tényezőt, ami miatt nem lesz akkora durranás az iPhone 8, mint anno az iPhone 6 volt.

Idén minden eddiginél korábban indultak meg a pletykák az iPhone 8-cal kapcsolatban, ami azon kívül, hogy feltehetőleg rontott az iPhone 7 eladásain, egyfajta kiváró állapotra helyezte az Apple iránt érdeklődőket. Nem csak a felhasználók, de a befektetők is alig várják már az Apple új dobását dobást, ami ha nagyot szól, természetesen a részvények árfolyamát is kedvezően befolyásolhatja majd. A Wall Street kifejezetten bizakodó.

Nem így a Deutsche Bank, mely jellemzően árgus szemekkel figyeli az Apple körüli eseményeket, feltételezhetően stratégiai okokból. Úgy vélik, hogy bár kétségtelenül nagy sikere lesz az új terméknek, az iPhone 6 eladásait azért nem fogja tudni lenyomni. Márpedig a Wall Street úgy számol, hogy 244 millió készüléket fog értékesíteni az Apple, ami számottevően magasabb a 2015-ös pénzügyi év 231 milliós mutatóinál.

A Deutsche Bank elemzői, Sherri Scribner, Adrienne Colby és Jeffrey Rand azzal érvelnek, hogy 2015 óta a telefonpiac tovább laposodott, ráadásul a kínai versenytársak sokkal erősebbek lettek. Ez a két tényező kombinálva valóban elég kedvezőtlen helyzetet jelent, hiszen pont Kína volt az a piac, ahova az utóbbi időben jobban be akartak törni a nyugati telefongyártók, minekután Amerikában és Európában gyakorlatilag telítetté vált a piac. (Nem véletlen kacsintgat India felé az Apple, noha ott elsősorban olcsóbb modelleket értékesítenek).

A bank mindehhez hozzáteszi, hogy az emberek már egyre ritkábban váltanak telefont, átlagosan 2,7 év egy frissítési ciklus. Az előbb felsorolt trendek ráadásul nem is túl földtől elrugaszkodottak, abszolút van bennük ráció. Két dolgot viszont érdemes hozzátenni. Egyrészt, a Deutsche Bank korábban is jósolt már, és hát nem igazán lett igazuk. Úgy vélték például, hogy az iPhone 7 mellé nem adnak majd Lightning-os EarPods-ot.

Másrészt, pedig az iPhone 8 várhatóan minden eddiginél nagyobb dizájnváltást fog jelenteni, új, látványos technológiákkal. A három éven át ugyanazon a dizájnon éheztetett felhasználótábornak pedig ez úgy kellhet már, mint kánikulában a klíma nélküli MÁV szerelvényeken egy palack ásványvíz…

Forrás: 9to5mac

Ha téged nem kapott el az iPhone 8 hype, és tökéletesen tetszenek a mostani telefonok, nézz rá akcióinkra, hátha köztük találod azt a modellt is, amire vágysz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!