imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Váratlan meglepetéssel érkezett az új fejlesztői béta


A tegnapi nap folyamán jelent meg az iOS 9 legújabb fejlesztői bétája. Általában nem szeretünk nem publikus bétáról írni, és a telepítést sem ajánljuk egy átlagos felhasználónak (főleg nem mindennapi használatban lévő eszközre). Az új frissítésben viszont visszatért egy olyan funkció, ami kikerült az iOS 8.4 és az Apple Music érkezésével.

A frissítés a developer centeren keresztül és OTA is elérhető. Ezzel együtt az Xcode 7 beta 4 is letölthető lett. Az iOS megjelenésében tapasztalhatunk kisebb változásokat, például a Beállításokban az Értesítési központ ikonja mostantól szürke helyett piros lett. Az engem speciel nagyon zavaró, szögletes akkumulátor ikon is végre lekerekített sarkokat kapott. Emellett persze a motorháztető alatt is finomhangoltak, a rendszer látványosan stabilabb lett és talán egy picit gyorsabb is. Olyan hibákat is kijavítottak, mint a nem működő hangerőgomb a Kamera alkalmazásban.

Ismét itt a Home Sharing
IMG_0005

Írtunk már korábban arról, hogy az iOS 8.4-ben eltűnt a Home Sharing lehetőség. Ahogy Cue ígérte nekünk szerencsére nem örökké tűnt el, az új fejlesztői bétában már ismét használhatjuk.

Átszabták a Handoff kinézetét
IMG_0003

Eddig a Handoff egy érdekes megoldással jelent meg az Alkalmazás váltóban, hiszen egy kártya került a legutoljára használt alkalmazás elé. Őszintén megvallva nekem tetszett a kinézete és a működése is, de az Apple úgy gondolta, hogy a képernyő alján egy banner formájában sokkal jobban mutatna és egyszerűbb lenne az elérése is.

A Spotlightban választható lett a Bing keresés
IMG_0006

 

Akik nem szeretnék a Bing szervereit saját keresései adataikkal terhelni, azoknak jó alternatívát nyújthat ez a beállítás. Az Apple ezzel próbál további lehetőséget adni a felhasználóinak, hogy biztonságban tudhassák az összes adatukat.

Egyéb újdonságok
IMG_0004

Frissültek az Akkumulátor widget ikonjai, az Apple Musicban nagyobbak lettek az albumborítók és új HomeKit értesítés beállításokat kaptunk. A Podcast app már támogatja a kép a képben lejátszást videóknál. Az aktivitást jelző ikon az Állapotsávon átkerül a jobb oldalra, ha a „Vissza” lehetőség megjelenik a bal oldalon. A fő gomb kétszeri megnyomásával zárolt képernyőnél a Wallet már csak a vonalkóddal ellátott jegyeket mutatja meg.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!