imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Samsung Galaxy Note 7

Rengeteg vásárlót vehet el a Samsungtól az Apple


A dél-koreai gyártó hosszú haláltusája után végül megkegyelmezett a Note 7-nek, és leállította a készülék gyártását. Ezzel valószínűleg megmentették a céget, de így is sokat veszítettek. Kuo most megmondja, szerinte mennyit.

Várható volt, hogy a Samsung bukásából az Apple profitálhat a legtöbbet a konkurensek közül. Így működik a piac, ha valaki kiesik a versenyből, a felhasználók azonnal átpártolnak máshoz. Érthető, hogyha valaki többször is visszavitte cserére a Note-ot, ami ennek ellenére továbbra is fokozottan tűzveszélyes maradt, az nem Samsung termékek között fog válogatni.

Ming-Chi Kuo, a KGI jól ismert elemzője szerint a csalódott felhasználók elvesztették bizalmukat a márkában. Emiatt az 5 és 7 millió közötti Note 7 rendelések java része vagy a legnagyobb konkurens Apple-höz, vagy Android vonalon maradva a Huawei-hez fognak vándorolni.

Samsung Galaxy Note 7

A jelentés alapján az átpártolók 50%-át csábítaná magához a cupertinói vállalat, míg a maradék a többi Androidos gyártó között oszlana el. Az elemző szerint a legtöbben az iPhone 7 Plus modellt fogják majd választani. Érthető is, ennek van közel akkora kijelzője, mint a Note-nak, illetve a dupla kamera is vonzó lehet.

Persze az Apple-nek szerencséje is volt. Pont jó időben kerültek bemutatásra a jelenlegi csúcsmodellek ahhoz, hogy elszívhassák a felhasználókat. Az is biztosan segít, hogy a másik kiemelkedő alternatív lehetőség, a Google Pixel jelenleg nincs készleten. Márpedig akinek sürgősen telefon kell, az nem fog várni.

Apple részvény (AAPL)

A tendencia meglátszik az Apple részvényeken is. Az elmúlt hónapban folyamatos növekedés volt tapasztalható, aminek a befektetők is biztosan örülnek. Számukra egyébként október 25-én tartanak majd egy beszámolót, amiben már benne lesznek az iPhone 7 rajt számai is. Várhatóan ez a kedvező hatás ki fog tartani 2016 utolsó és 2017 első negyedévére is. Ezt az Apple is tudja, nem véletlen emelte meg korábban az iPhone 7 rendeléseit beszállítóitól.

A KGI jelentés arra is kitért, hogy ha minden igaz, a Samsung most még elég jól fel tud majd állni a dologból, a nyilvánvaló veszteségeken túl. A Sirit megalkotó csapat felvásárlása is egy lépés lehet az új, bakik nélküli jövő felé. Jól is teszik, az elemző szerint, ha a közeljövőben becsúszik még egy ilyen volumenű hiba, az könnyen letaszíthatja a dél-koreaiakat az első számú gyártók listájáról. Megjegyzem, ezzel mi, Apple felhasználók sem járnánk jól.

Samsung Galaxy Note 7

Érdekes, hogy mindezek ellenére megvan a Samsung végletekig lojális törzsközönsége is. Egyrészt biztosan sokan a márkán belül váltanak majd készüléket, például a Galaxy S7 és S7 Edge továbbra is vonzó modell lehet. Másrészt lehet hallani olyan vakmerő(?) felhasználókról is, akik egyszerűen nem hajlandóak visszaadni a Note 7-et, többek közt az olyan funkciók miatt, mint az írisz alapú biometrikus azonosítás. Lelkük rajta, de ha meglátok egyet is mellettem a metrón, biztosan végig izzadni fogok az út alatt.

Samsung Galaxy Note 7
Pedig ha éppen nem ég, kifejezetten szép a Note 7.

A Kuo által közölt adatokhoz mindenképp hozzá kell tenni, hogy a számok kicsit túlzónak tűnnek. Az általunk talált statisztikák szerint összesen körülbelül 2,5 millió készüléket hívtak vissza. Elképzelhető, hogy az elemző ehhez hozzávette az előrendelési adatokat is, de az is lehetséges, hogy kivetítette hosszabb távra a veszteségeket.

Samsung Galaxy Note 7

Akárhogy is, az biztos, hogy a Samsungnak ez most súlyos csapás volt. Minden bizonnyal a jövőben sokszorozott figyelemmel tesztelik majd az akkumulátorokat. És ne feledjük, a kényszeredett vékonyítási mániából fakadó hiba, némi balszerencsével akár az Apple-nél is jelentkezhetett volna. Szóval ezen a helyzeten kárörvendeni nem csak hogy nem elegáns, de nem is indokolt.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!