imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vastagabb iPhone-t akar a felhasználók több mint fele


A többi okostelefonnal együtt az aktuális iPhone modell is évről évre egyre vékonyabb. De vajon a felhasználók mit választanának inkább, a vékony formát, vagy az erősebb akkumulátort?

A mobiltelefongyártók körében aligha találni olyat, aki ne ült volna fel az egyre vékonyodó telefonok vonatára, annak ellenére, hogy az egyik leggyakrabban kifogásolt pontja a csúcstelefonoknak az, hogy túl gyorsan lemerülnek. Én személy szerint már az iPhone 4s után azt mondtam, hogy nem érdemes tovább vékonyítani, amíg az akkumulátorok terén nincs forradalmi áttörés, de akkor úgy tűnt, egyedül voltam a véleményemmel.

iPhone-thickness-comparison

Most a 9to5Mac megkérdezte az olvasókat, mennyire zavarja őket, hogy viszonylag gyakran kell tölteni a telefonokat, és az eredmény azt mutatja, az egyre vékonyodó telefonok ideje lejárt. Bár a felmérés nem tudományos és nem reprezentatív, azért érdemes elgondolkodni az eredményen. A válaszadók 90%-a elvárja az Apple-től, hogy javítsanak az iPhone-ok akkumulátorán, sőt,

a felhasználók 60%-a azt felelte, szívesebben használna vastagabb iPhone-t nagyobb akkumulátorral.

A felmérés alapjául Christopher Mims a Wall Street Journalben megjelent cikke szolgál, amiben a szerző arra a megállapításra jut, a telefongyártók egyszerűen nem veszik figyelembe, hogy a felmérések szerint a felhasználók nem még vékonyabb készülékekre vágynak, hanem nagyobb teljesítményű akkumulátorokra, amiket nem kell minden nap tölteni intenzív felhasználás mellett sem.

Egy olyan cégre van szükség, ami elég bátor ahhoz, hogy meggyőzze a felhasználókat, hogy az egyik dolog, amit szokásunkká vált elvárni a telefonoktól és más készülékektől – hogy minden évben egyre vékonyabbak és könnyebbek legyenek – egy olyan trend, ami ma már nem célszerű.

Nem állítom, hogy az Apple indította el ezt a folyamatot, de abban biztos vagyok, hogy ha van olyan cég, ami megtehetné, hogy nem áll be a sorba, és a vékony és könnyű design helyett a használhatóságra koncentrál, az az Apple.

battery-life-phil-schiller

Persze számomra sem kérdés, hogy ez nem fog megtörténni, egy ideig még vékonyodni fognak a telefonok – beleértve az iPhone-t is –, majd egy idő után eljön a várva-várt áttörés az akkumulátorok technológiáját illetően, és ez a probléma hirtelen megszűnik.

Addig is készítsünk mi is egy házi felmérést:


Handras – Annyit tennék hozzá a témához, hogy szerintem sokszor jobb nem megkérdezni a felhasználókat. Persze könnyű rávágni, hogy nem számít a vastagság, legyen inkább hosszabb az üzemidő, de ez nem ilyen egyszerű. Ha például az iPhone 6 vastagabb lenne, sokkal nehézkesebb lenne kezelni a nagyobb kijelzőt, nem beszélve arról, hogy sokkal kevésbé lenne “szexi” a készülék. Vásárláskor pedig igenis rengeteget számít, hogy mennyire szép egy termék. Persze nyilván van akinek nem számít a külső, és az alapján választ készüléket, hogy milyen hosszú az üzemideje, de tapasztalatom szerint ez a ritkább.

Olyan ez mint az autó felnik. Nem azért raknak az emberek nagyobb felnit az autójukra, mert akkor majd precizebben lehet irányítani az autót, hanem azért mert jól néz ki. Igaz, hogy jobban ráz az úthibákon, drágább rá a gumi, de nem számít, mert a lényeg, hogy jól nézzen ki.

A fentieken kívül, nagyjából a népharag csapna le jelen esetben az Apple-re, ha egy sokkal vastagabb “téglát” mutatna be, mint a konkurens készülékek. Végül de nem utolsó sorban, szerintem a legjobb megoldás, ha a vékonyodás mellett tudják növelni az üzemidőt, márpedig az iPhone 6 és a 6 Plusz esetében ez elég jól sikerült. Az iPhone következő generációnál biztosan nem várható vékonyítás, marad majd a mostani design, viszont az egyre takarékosabb processzorok fejlődésének köszönhetően, további üzemidő növekedés várható a következő generációs iPhone-októl.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!