imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Védd meg az órád segítségével az iPhone-od


A fejlesztők hosszú ideje dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az Apple Watch-unkból. Már a megjelenésekor is sok emberben megfordult a gondolat, hogy az óra egyik gyári funkciója lehetne valamilyen olyan megoldás, ami az iPhone-unk védelméért lenne felelős. Sajnos az Apple erre a felhasználási módra nem gondolt még (bár a távoli hanglejátszás igen hasznos), de egy külső fejlesztőcég remek alternatívát ötlött ki.

Az Unhand Me! alkalmazás alapvetően arra jó, hogy a telefonunkhoz ne nyúljon senki engedély nélkül. Rengeteg alkalommal lehet ez nagyon hasznos, gondoljunk csak akár egy házibulira, vagy akár az irodában, hiszen gondolom nem csak én vagyok úgy vele, hogy a telefonomat csak úgy otthagyom az asztalon. Ez igazából azóta alakult ki bennem, amióta az órán minden értesítést látok, és akár válaszolni is tudok rájuk az óra segítségével. Ilyenkor az iPhone-om annak ellenére hiszem biztonságban, hogy egyébként nincs. Ekkor találtam rá erre az alkalmazásra, ami tulajdonképpen megoldotta ezt a problémát is.

image1451695814657

Mindenekelőtt felhívom a figyelmet arra, hogy az alkalmazás az első indításkor nagyon hangosan vezet végig a beállításokon, ezért ezt érdemes csak otthon megejteni. Itt láthatjuk, azt hogy tulajdonképpen mire is jó az alkalmazás. Ha valaki megmozdítja a telefont, akkor az értesítést küldd az óránkra, vagy akár egy másik iOS-es eszközre, sőt még hangot is ad ki, hogy azzal kellemetlen szituációba hozza az illetéktelen elkobzót. Így lehetőségünk van hamar visszatérni a telefonunkhoz. Az első beállításokhoz mindenképp szükségünk van a telefonunkra, utána már viszont akár az óránk segítségével is bekapcsolhatjuk a védett módot.

Érdemes kitérni még egy funkcióra, ez pedig a perimeter. A lényeg, hogy megadhatunk neki egy bizonyos körzetet, amit ha elhagy a telefonunk, akkor értesítést küldd a pontos helyzetről, sőt ki tweeteli azt a Twitter fiókunk segítségével. A két funkció külön-külön állítható és igazából nem sok értelme van, de elképzelhető, hogy ez még hasznosabb valakinek, mint a mozgatásjelző.

image1451695814664

Lassan elérkezünk az alkalmazás legjobb és legkidolgozottabb részére. Ez pedig kétség kívűl a beállítások. Ilyen részletes személyre szabást kevés alkalmazás nyújt, ezért érdemes tényleg mindent a számunkra megfelelőre állítani. Az első és legfontosabb, hogy bármit be tudunk állítani, amit felolvas majd az iPhone-unk, ha hozzányúlnak. Beállíthatjuk, hogy milyen hangot adjon a telefonunk ezután, vagy akár azt, hogy milyen hangon legyen felolvasva az előző szöveg. Itt engedélyezhetjük a perimetert, vagy adhatunk hozzá plusz iOS eszközöket, amelyekre értesítést kérünk.

image1451695814669

Ez még csak a kezdet, hiszen van egy ettől részletesebb Beállítások fül. Itt állíthatjuk be, hogy hány másodperc után jelezzen, itt konfigurálhatjuk az érzékenységet (felemelés vagy séta, illetve, hogy csökkentett érzékenységgel használja a szenzorokat). Van egy Szótár beállítások rész is, ahol azt adhatjuk meg, hogy bizonyos interakciók után mi történjen. Itt tényleg csak a képzeletünk tud határt szabni. Szerencsére, a hangokat akár teljesen ki is tudjuk kapcsolni, így csak néma riasztást kapunk az órára, hogy interakcióba léptek a telefonunkkal. A perimetert is igényeinkhez igazíthatjuk, például a tweet szövegét is be tudjuk állítani. A beállítások legalján olvashatunk néhány tippet arról, hogy miként lehet ezt az alkalmazást leginkább úgy használni, ahogy mi szeretnénk. Ezt mindenképp érdemes elolvasni.

Az Unhand Me! használható Apple Watch nélkül is, de igazából az alkalmazás fő funkciója veszik el nélküle. Az alkalmazásról tulajdonképpen mindent elmondtam, de ha valaki letölti, akkor biztos rájön arra, hogy az Unhand Me! tényleg magáért beszél. Hozzá kell tenni, hogy elég robothangon. Igazából most féláron 1.99 €-ért nagyon megéri, hiszen ennyi pénzért egy remek alkalmazást kapunk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!