imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vége a Steve Jobs-féle Apple-nek?


Az Apple egykori kreatív igazgatója szerint igen. Hugh Dubberly, aki már a rivális Samsungot is megjárta, úgy látja vége a Steve Jobs érának, a mostani Apple pedig egy egészen másfajta vállalat, mint sikereinek hajnalán. A Wall Street Journal azt is megjegyzi, hogy az Apple-nek muszáj lenne kijelzőbe integrált Touch ID-vel piacra dobni az iPhone 8-at, az új dizájn idén édeskevés lesz.

Már meg sem lepődünk azon, amikor volt Apple alkalmazottak jönnek-mennek, kommentálják a cég tevékenységeit, miközben egy nagyon sikeres vállalt képét látjuk nap, mint nap, jó termékekkel és elégedett felhasználókkal. Az elmúlt 10 évben a Samsung kétségtelenül behozta azt a lemaradását, amit be kellett neki és, bár Hugh Dubberly szerint semmivel sem jobbak az Apple-nél, a cupertinói cég alapjaiban megváltozott és az új arca merőben eltérő attól, mint, amit a Steve Jobs érában megszokhattunk.

Nem mintha a Samsung annyival jobb lenne, de az Apple alapvetően megváltozott. Az út, amelyen Steve elindult, már véget ért.

Hugh Dubberly szavai abból a szempontból hitelesnek mondhatóak, hogy mindkét cég működésébe volt belelátása – és nyilván tapintható a változás –, ugyanakkor rossz irány lenne az, amerre Tim Cook jelenleg kormányozza a céget? Nos, bizonyos nézőpontból egyáltalán nem. Steve Jobs halála óta az Apple megduplázta az értékét és a világ legértékesebb vállalatává vált, ami óriási felelősséget jelent a részvényesek felé. Ettől kezdve Tim Cook csapatának már nem csak innovatív termékekben kell gondolkodnia, hanem bevételben is.

Hiába csinálja meg az Apple évről évre azt a telefont, amitől mindenki eldobja az agyát, ha az eladások azt mutatják, hogy egy-egy új színárnyalat sokkal többet hoz a konyára és hiába szeretnénk, hogy az Apple Touch ID-t integráljon a kijelzőbe, ha a technológia még nem áll készen vagy a cég ismét beszállítói gondokkal küzd. A Wall Street Journal szerint az Apple és Samsung közti élesedő versenyben az Apple nem teheti meg, hogy ezt az izgalmas újdonságot kihagyja a készülékeiből, az elemzők szerint idén a dizájnváltás édeskevés lesz, ahhoz, hogy felülkerekedjenek a riválison.

Egyik oldalt sem tudom megerősíteni vagy cáfolni. Az biztos, hogy Steve Jobs irányítása alatt születtek olyan termékek, melyek megváltoztatták az emberek életét, miközben mára egy kicsit természetesnek vesszük, ha jön valami nagy dobás vagy egyedi újítás. Steve Wozniak, az Apple társalapítója szerint, akkora biznisszé vált a tech ipar, hogy egyik multi vállalat sem fog már akkorát kockáztatni, mint amit az Apple sikereinek elején tett. Ez pedig elvitathatatlan tény.

Forrás: 9to5mac

Arról, hogy pozitívan vagy negatívan hatott-e az Apple-re Tim Cook kinevezése és a cég egykori CEO-jának korai halála, hetekig lehetne vitatkozni. Az viszont egy másik érdekes kérdés, hogy ki következhet Tim Cook után, esetleg kit lehetett volna kinevezni helyette? Ha te is bízol az Apple termékeiben és úgy gondolod ideje régi iPhone-od egy újra cserélni, akkor az iSTYLE akciós iPhone 7 ajánlatait abszolút neked találták ki. 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!