imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végleg lelövik a Mailbox applikációt


Alig két évvel felvásárlása után könnyes búcsút vesz a Mailbox alkalmazásoktól a Dropbox. A cég közleményében bejelentette, hogy nemcsak a népszerű e-mailes alkalmazás dugóját húzzák ki, de a Carouselét is.

A döntést a hivatalos Dropbox Blogon tették közzé: elmondásuk szerint mindkét alkalmazás lehetőségeiben hittek, de az elmúlt fél év közös munkásságai arra ébresztették rá a csapatot, hogy jobb lesz leállítani ezeket a szolgáltatásokat.

Mailbox for Mac béta

A Mailboxot még 2013 márciusában vásárolta meg a Dropbox, ám azóta érezhetően megtorpant az alkalmazás fejlesztése. A Mailbox for Mac bétaváltozata már régóta nem kapott frissítést, míg az iOS verzió már hosszú ideje csak stagnál, ami sokakat már eddig is arra engedett következtetni, hogy a szolgáltatást lelőtték. Végül nekik lett igazuk, a Dropbox ma hivatalosan is bejelentette a leállást, elmondásuk szerint a fő ok, hogy egyszerűsítik a csapatok együttműködését.

A Carousel fotókezelő alkalmazást mindössze egyetlen éve indította a cég, így ennek a leállítása a nagyobb meglepetés, de azért ez sem váratlan, hiszen az app nem örvendett átütő népszerűségnek. A Dropbox csapata mindenkit megnyugtatott, hogy a legfontosabb funkciókat átörökítik “a helyre, ahol a fényképeink élnek: a Dropbox mappánkban.”. A bejegyzésben ezen kívül kiemelik, hogy a Mailbox újításait és funkcióit is fel tervezik használni a közeljövőben.

carousel

A Mailbox csapata egy különálló bejegyzésben is reagált a történtekre. A fejlesztők elmondása szerint büszkék arra, ahogy az alkalmazás inspirálta és megváltoztatta az ipar működését, ugyanakkor a Mailbox egykori újításainak legtöbbje ma már szinte minden levelezőben elérhetővé vált. Az alkalmazás 2016. február 26-án mondja fel végleg a szolgálatot, eddig az időpontig kell mindenkinek exportálnia tartalmait és beállításait a rendszerből.

A felhasználói adatok törölve lesznek a Dropbox rendszeréből a leállást követő 30 napban. Azok a felhasználók, akik a Mailbox használatára ajándék 1 GB tárhelyet kaptak, nem veszítik el azt.

A két alkalmazás fejlesztőit szétosztották a Dropbox csapatán belül. A Carousel készítői mostantól a Dropbox applikációba fognak besegíteni, míg a Mailbox csapata a Dropbox Paperen fog dolgozni a továbbiakban.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!