imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Végre érkezik a Dark Mode az iOS 13-ba


Miközben az iPadek többablakos rendszere megújul, javítanak a legcikibb gesztuson és a legidegesítőbb felugró ablakon is.

Guilherme Rambo a 9to5Macnek írt legújabb jóslatában az iOS 13 legnagyobb újításairól számolt be. Az egyik legfontosabb, hogy a sokak által évek óta várt Dark Mode a macOS után végre érkezik iOS-re is. Rendszerszinten lesz bekapcsolható és minden natív appal működik majd. Ezzel pedig a Marzipan projektben készülő hibrid projektek előtt is nyitva áll majd a lehetőség a sötét hátteres megoldásokra.

Korábbi koncepció a gyakorlatban

Egy másik általánosan örvendetes változtatás, ami mindenkinek bejön majd: állítólag új megoldás érkezik majd a hangerő változtatásra. Jelenleg hatalmas pop-up jelzi, hogy épp hogy állunk, ami gyakorlatilag minden lényegi részt lefoglal a képernyőn. Ez kifejezetten nem felhasználóbarát, és joggal várhatunk el nagyságrendekkel jobb megoldást az Apple-től. Konkrét elképzelést nem vázolt Rambo.

Két nagyobb változás jön, ami az iPad felhasználókat célozza. Az egyik a többablakos megjelenítést teszi majd jobbá, és bár többször elolvastam az írását, igazán szerintem csak akkor lesz érthető, amikor működés vagy legalább demo közben látjuk majd. A lényeg, hogy a többablakos rendszer javításán dolgozik az Apple, ami egyértelműen beleillik a tablet, mint a számítőgép jövője víziójukba.

A másik fontos segítség, a visszavonás megreformálása. Jelenleg rázogatni kell az iPadet hozzá, ami nem túl elegáns megoldás. Ezzel szemben az iOS 13-ban érkezik majd egy háromujjas gesztus, ami kétféleképpen működik: ha az ujjaid balra húzod, visszavonod a műveletet, míg a jobbra az újrát jelenti majd. Ez már egy sokkal ésszerűbb és használható verziónak tűnik.

Image result for shake undo

Javítanak a Mail appon is: leveleinket kategóriák szerint rendezhetjük, mint marketing, vásárlás, utazás, “nem fontos”, stb. Ezen felül adhatunk majd “később olvasom” jelölést is a leveleknek.

Ugyan Rambo ezúttal nem említett forrást, általában ő maga szokott az egyik legmegbízhatóbb informátornak bizonyulni, aki keni-vágja az Apple operációs rendszereit, és képes a “sorok között” olvasni. Reméljük, ezúttal is jön minden a jóslataiból, mert a felsorolt újítások mindegyikének örülnénk.

Te melyiket várod a legjobban? Mi az, amit ezeken felül leginkább kérnél az iOS 13-ba?

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!