imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végre: jön a Spotify Apple Watch-ra!


El sem hisszük, hogy ennyi év után végül tényleg megvalósul a csoda: lesz saját alkalmazása a Spotify-nak Watch-ra. Vajon megérte rá várni?

Amióta bemutatták az Apple Watch-ot, körülbelül azóta várja mindenki, hogy a legnépszerűbb zenei streaming-szolgáltatás is méltóztassa képviselni magát a platformon. Hát, nem tették.

Olyannyira nem, hogy egy lelkes fejlesztő korábban már kényszerűségből elkészített egy teljesen használhatónak tűnő, igényesen kinézetű, ráadásul ingyenes alternatívát a Spotify helyett. A Spotty azonban sosem jutott el a felhasználókhoz a névbeli hasonlóságból fakadó szerzői jogi problémák, illetve az eredeti iOS-es appal nagymértékben egyező felület miatt.

Magyarul a Spotify ahelyett, hogy csinált volna egy rendes Apple Watch alkalmazást, megakadályozta a külsős fejlesztőt, hogy elvégezze helyettük a munkát. A történet szerencsére itt még nem ért véget. Andrew Chang a Spotty (később Snowy) mögött álló programozó valamikor tavaly tavasszal nagy bejelentést tett: a Spotify megkereste, és egy közös együttműködés keretei közt összeraknak majd valamit, valamikor.

Nos, ezzel a valamikorral kapcsolatban korábban már voltak találgatások, legutóbb például a WWDC-re ígérték névtelen források. Most viszont már minden kétséget kizáróan jelenthetjük be: tényleg jön az app.

Az iOS app bétatesztereinek ugyanis a napokban megjelent a lehetőség az app watchOS-en történő használatára is. Jelenlegi állapotában úgy néz ki, hogy egyelőre meglehetősen korlátozottak a lehetőségek, jóformán csak a zenevezérlő működik, a sokak által remélt offline zenehallgatás például nem. De senki ne keseredjen el, az is egész biztosan érkezni fog a fentebb látható promo videó tanulsága alapján. Várós!

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!