imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végre lezárult az egyik nagy Samsung vs. Apple per


Nem, ez még nem az az ügy, amelyik a “ki találta fel a lekerekített sarkú téglatestet” kérdés körül forog, de ahhoz hasonlóan ez is hosszú évek óta húzódott. Most a bíróság pontot tett az ügy végére, fellebbezésnek helye nincs.

Annyi szabadalmi per van folyamatban az Apple körül, hogy elhatároztuk, mostantól csak akkor írunk róluk, ha valamelyik nagyobb ügy lezárult. Örömmel jelenthetjük, hogy akármilyen hihetetlen is, az egyik hat éve húzódó pereskedés a napokban végre véget ért. Ez is inkább azon múlt, hogy valószínűleg már a bírók is nagyon unták a dolgot, és gyorsan pontot akartak tenni a végére. Ha a feleken múlik, a következő évszázadban se jött volna el a lezárás.

A végeláthatatlan adok-kapokot jól jellemzi, hogy a csatározás leginkább egy olyan “funkció” körül forgott, amely már egy bő éve nem is része az iOS-nek. A Slide to Unlock néven elhíresült ügy persze más részleteket is érintett, például az autocorrectet, vagy a linkek okos kezelését (telefonszámok felismerése), de a per magját a feloldási eljárás képezte.

Az Apple szerint a Samsung lenyúlta a szabadalmát, mellyel végül az alsó fokú bíróságok is egyetértettek, meg is ítéltek 120 millió dollár kártérítést az Apple javára. A Samsung szerint viszont a bíróság elfogult volt a szabadalom jogtulajdonosával szemben, nem hallgatták meg őket rendesen, és nem fogadtak el újabb jogi beadványokat az ügyben. Az Apple már akkor mondta, hogy azokban a beadványokban bizony “semmi új vagy fontos” részlet nem volt, de azért a Samsung rápróbált a Legfelsőbb Bíróságon a fellebbezésre.

A Legfelsőbb Bíróság elejét véve a soha véget nem érő hercehurcának egyszerűen kijelentette, hogy nem fogja meghallgatni a Samsung fellebbezését, és nem engedi, hogy az ügy ismét az alacsonyabb fokú bíróságokon folytatódjon.

Lényegében tehát ez a kérdés le is zárult, az Apple nyert 120 milliót a Samsungtól, mindenki csinálhatja tovább a dolgát békében.

Na tévesszenek meg senkit az efféle ádáz szabadalmi háborúk, a valóságban a két fél tökéletes harmóniában versenyez egymással. A kapcsolat már Steve Jobs ideje óta fennáll a két cég között, az Apple a Samsunggal gyártatja a világbajnok kijelzőt, a dél-koreaiak meg a belső projektek során az LO belső rövidítést használják az Apple-re. LO, vagyis Lovely Opponent.

 

Forrás: Reuters, Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!