imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végre megérkezett az Instagram többfelhasználós módja


A tavalyihoz hasonló jelentős változást vezetett be az Instagram a szolgáltatás működésében – akkor végre átálltak a nagyobb felbontású, 1080 pixel széles fotókra. Most ismét sokak álma teljesült, ugyanis mától mindenki számára elérhető a többfelhasználós mód az alkalmazásban.

Az Instagram már jó ideje nem csupán arról szól, hogy a felhasználók a saját személyes fotóikat osztják meg. Cégek, blogok, egyebek is egyre gyakrabban regisztrálnak Instagram-fiókot, hogy egy újabb felületen tarthassák a kapcsolatot ügyfeleikkel vagy olvasóikkal. A mostani újítás azok számára jelenthet sokkal kényelmesebb instagramozást, akik a sajátjuk mellett ezeket a profilokat is kezelik.

10 000 követő! Köszönjük #apple #applewatch #celebration #istylehu

A photo posted by iSTYLE Hungary (@istylehu) on

Pont tegnap néztem végig, ahogy Noi a fenti képet kirakta az iSTYLE Instagram-profiljára annak örömére, hogy elértük a 10 ezer követőt. Mivel a legtöbb céges profilt kezelő adminhoz hasonlóan neki is van saját fiókja, és általában ezt használja, meglehetősen macerás volt a folyamat. Kijelentkezett a saját fiókjából, elindította a 1Passwordöt, kikereste belőle a céges profil jelszavát, bejelentkezett oda, kirakta a képet, majd vissza az egész. Megfigyeltem, hogy kérdésekre a legtöbbször érthető módon nem is a céges profillal válaszol, hiszen nehézkes a felhasználóváltás. (Fun fact: noha úgy tűnik, hogy a számok Photoshoppal kerültek az Apple Watch-okra, ez nem így van, egyszerű „fotók” a kijelzőn. Amikor megláttuk, milyen jó a kijelző minősége, arra gondoltunk, hogy a képmásolgatás helyett ilyen erővel Photoshopban is rátehettük volna a számokat a kijelzőkre, úgyis mindenki azt fogja hinni, hogy így készült a fotó.)

Szóval a megpróbáltatások véget értek: tegnap este az Instagram bejelentette, hogy a korlátozott tesztidőszakot követően mindenki számára elérhetővé tették a többfelhasználós módot. Ehhez a február 2-án megjelent 7.15-ös verzióval kell rendelkeznünk iOS-en vagy Androidon. Ha már frissítettünk, akkor koppintsunk a profiloldalunkon jobb felső sarokban található fogaskerék-ikonra, majd görgessünk a beállítások aljára az „Add Account” opcióhoz. Itt adjuk meg a megfelelő felhasználónevet és jelszót, és már meg is vagyunk.

Instagram multiuser

Innentől kezdve az app használata közben jobb alsó sarokban mindig az aktív profil képe jelenik meg, így tudjuk, hogy éppen melyikkel ténykedünk, váltani pedig a profiloldalon a profilnévre koppintva tudunk. Hozzászólásoknál illetve képfeltöltésnél szintél elég látványos módon kiírja az alkalmazás, hogy éppen melyik fiókkal ténykedünk, így szerencsére nem könnyű véletlenül összekeverni a kettőt/többet (legfeljebb ötöt). Az értesítéseket minden fiókunkhoz megkapjuk amiben be van állítva ez a lehetőség, és azt is látjuk, hogy melyik noti melyik profilunkhoz érkezett. Ha pedig kijelentkeznénk, azt szintén a beállításokban tehetjük meg, vagy az aktív fiókból, vagy egy mozdulattal az összesből.

Forrás: Instagram Blog via App Advice.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!