imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Végre mobilbarát lett az icloud.com


A felhőszolgáltatás weboldala telefonokra optimalizált megjelenést kapott, az Apple sokéves adósságot törlesztett a lépéssel.

Az iCloud lassan 9 éve,  2011 őszén  mutatkozott be a nagyközönség előtt, a felhőben rengeteg dolgot tárolhatunk biztonsági mentésektől fotókon át a jegyzetekig. Ezek elérése  közvetlenül az appokon keresztül is lehetséges, ám ha valamilyen okból nem a saját készülékünkről szeretnénk felkeresni a fiókunkat, akkor bizony marad a böngészős megtekintés.

Asztali gépeknél ezzel eddig sem volt probléma, telefonokon viszont a cupertinóiak egészen mostanáig adósak maradtak az egyébként már erősen alapnak számító mobilbarát nézettel. Nem tudjuk, hogy vajon az erre vágyó felhasználók imái hallgattattak meg, vagy csak simán az Apple-nél kezdték kínosnak érezni a dolgot, de nemrég végre megtörtént a váltás: az icloud.com már iOS-en és Androidon is átláthatóbb formát kapott.

Az oldalra telefonról bejelentkezve elérhetjük jegyzeteinket és fotóinkat, kezelhetjük emlékeztetőinket, valamint használhatjuk az iPhone keresése funkciót is. Ha pedig arra lenne szükségünk, a fiókbeállítások alatt akár tárhelyünket is megtekinthetjük. Azoknak viszont, akik valamilyen okból hiányolnák a régi megjelenést rossz hír lehet, hogy az asztali nézetet kérvényezve is ugyanazt az elrendezést kapjuk.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az icloud.com funkciói mobilos böngészőn keresztül csak leegyszerűsített formában használhatók. A lényeg azonban itt van: a Fotókba közvetlenül is tölthetünk fel képeket, a jegyzeteinket szabadon szerkeszthetjük és még újakat is készíthetünk. A mobilbarát változtatás az iPadeket nem érinti, hiszen a táblagépeken eddig is a teljes értékű maces nézetet láthattunk.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!